20. седница ОВ

Јавно комунално предузеће Дубоко Ужице не извршава своје преузете обавезе према општини Бајина Башта и Јавном комуналном предузећу 12. септембар, речено је на 20. седници Општинског већа, одржаног 26. октобра 2023. године. Директор тог ужичког предузећа Момир Миловановић, при подношењу извештаја о степену усклађености  планираних и реализованих активности из програма пословања за 2023. годину, је то потврдио истичући да има велике проблеме око недостатка  возача  а понекад и камиона. Директор ЈКП 12. септембар Дејан Филиповић  је рекао да се све обавезе према  ЈКП Дубоко уредно извршавају.Током године одвезено је до депоније Дубоко 99 камионских тура са отпадом камионом бајинобаштанског предузећа јер  ЈКП Дубоко није  могло да одговори  на преузете обавезе. Трошкови су били око 2,5 милиона динара, али нису фактурисани ужичком предузећу. На седници се  говорило о идеји да Бајина Башта набави одговарајући камион и да превоз отпада до депоније Дубоко обавља се у режији бајинобаштанских комуналаца. Коначна одлука  о начину транспорта отпада до Дубоког биће донета  до краја текуће године.

Председница Општине и ОВ Весна Ђурић
Председница Општине и ОВ Весна Ђурић

Извешај о степену усклађености  планираних и реализованих активности  за првих шест месеци у ЈКП !2. септембар је усвојен као и извешај и за ЈКП ББ ТЕРМ  у периоду од априла до  јула. Већници су усвојили извештај о раду Предшколске установе Невен за прошлу школску годину и програм рада  за 2023/24.годину. Дата је подршка нацрту  програма  за спровођење  пољопривредне политике  и политике руралног развоја  за општину Бајина Башта у 2023. години. Известилац Јован Милић је нагласио да је у ту сврху опредељено 20 милиона динара. Милица Додић  реферисала је о  нацрту плана јавних  инвестиција општине Бајина Башта за наредну годину,  а Милан Злопорубовић  о предлогу за усвајање  јавног позива за суфинансирање  мера енергетске  санације породичних кућа и  станова. Као седми члан у Комисију  која ће  реализовати те мере изабрана је Ивка Петковић. Техничкој школи Бајина Башта одобрена су средства  за исплату  јубиларних награда запосленима. Захтеви Завичајног удружења Баштина и  и Удружења  дијабетичара Бајина Башта за доделу простора на коришћење биће упућени Општинској управи.

Текст и фото: М.Андрић

ИНИЦИЈАТИВА МЛАДЕНА ЛУКИЋА ЗА ПРОМЕНУ НАЗИВА УЛИЦА

У писаној форми председник Скупштине општине Бајина Башта Младен Лукић  упутио је Општинском већу  иницијативу за промену назива  постојећих улица у граду или именовање нових улица. Предлог је да се  успоставе  називи  Пазовачка улица, Улица патријарха српског  Павла,  Улица заставника Небојше Драјића, Улица Обрена Тешића, Улица Милунке Савић, Улица Гаврила Принципа, Улица Милутина Миланковића, Улица  народног хероја Милана Тепића. За сваки предлог дао је краће образложење. Веће је одлучило да иницијативу проследи Комисији  која брине о називима улица.

ИНИЦИЈАТИВА СИНИШЕ СПАСОЈЕВИЋА ЗА НАГРАЂИВАЊЕ СТУДЕНАТА

Актуелни одборник у Скупштини општине Синиша Спасојевић покренуо је иницијативу  за годишње награђивање најбољих студената  са подручја општине Бајина Башта  за изванредне резултате током студирања. Он предлаже да се, после спроведеног јавног конкурса, награде најмање три студента са највећим просеком оцена. Свака појединачна награда  не би требало да буде мања од три просечне  месечне плате у Републици Србији. Спасојевић наводи да таква и слична пракса постоји  у више градова и региона у Србији. Иницијатива је у начелу прихваћена.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest