Општинско такмичење основаца из математике

Такмичење - Најбољи из ОШ "Свети Сава" са својим наставницима - менторимаНајбољи из ОШ "Свети Сава" са својим менторимаНајбољи из ОШ "Свети Сава" са својим наставницима - менторима

Не памти се кад је општинско такмичење из математике за ученике основних школа одржано у првом полугодишту. Уз то, задаци су били врло тешки па нико није успео да реши потпуно свих пет колико их је било у тестовима. Приметно је да опада интерес за ово такмичење, нарочито међу ученицима 7. и 8. разреда.

Такмичење - Најбољи математичари из ОШ "Рајак Павићевић"
Најбољи математичари из ОШ „Рајак Павићевић“

Међу осмацима прво место са 85 бодова освојио је Тодор Петровић из ОШ „Рајак Павићевић“. Њега је припремала наставница Марина Kараклић. Ива Живановић, ОШ „Свети Сава“, са 51. бодом победила је у конкуренцији седмака. Kод шестака Милица Алексић, ОШ „Свети  Сава“, победила је са 51-им бодом. Иву и Милицу припремала је наставница Зорица Бодирога. Иван Николић , ОШ „Свети Сава“, са 81-им бодом био је најбољи у надметању петака. Његов ментор је Дубравка Лечић. Међу четвртацима прва места су освојили ученици Ђурђина Вранић и Вук Сарић. Обоје су из ОШ „Рајак Павићевић“. Ђурђина је имала 82, а Вук 79 бодова. Припремали су их Биљана Злојутро и Kатарина Тришић-Матић. Kод трећака доминирали су представници ОШ „Рајак  Павићевић“. Довољно бодова за прво место имали су Димитрије Лончар (96),  Лана Симић (89,5) и Димитрије Марковић (89). Лончара и Марковића припремала је учитељица Ана Баштовановић а Лану Наташа Јовановић.

М. Андрић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest