Окружно такмичење за основце из српског језика: Одлични представници ОШ „Рајак Павићевић“

Предстаници ОШ Рајак Павићевић који иду на републичко такмичење из српског језикаИду на Републичко такмичење
Татјана Баштовановић
Татјана Баштовановић

На Окружном такмичењу из срспког језика за ученике основних школа, одржаном у ОШ “Нада Матић“ у Ужицу, четири представника ОШ “ Рајак Павићевић“  из Бајине Баште пласирало се за Републичко надметање, које ће се одржати у Тршићу. То право изборила је осмакиња Татјана Баштовановић са освојених 18 бодова и ученице  седмог разреда Маријана Милошевић, Анђела Јеремић са 19 и Кристина Давидовић са 18 бодова. Све их је припремала професорка Весна Јекић.

У конкуренцији 8.разреда Ена Савељић и Михаило Милачић ( ОШ “Свети Сава“) заузели су трећа места. Њихови ментори су Мирјана Јовановић и  Ведрана Милета. Треће место ималали су и Инес Васиљевић, Душица Филиповић (ОШ “ Рајак Павићевић“) са менторима Сањом Лазић и Весном Јекић.

Међу седмацима трећа места имали су два ученика ОШ “ Рајак Павићевић“, Тодор Петровић и Јелена Злопорубовић. Припремала их је Весна Јекић.

Код шестака нико није имао довољно бодова за прво место. Друго је припало  Виолети Радојичић из ОШ “ Стеван Јоксимовић“ Рогачица. Њен ментор је Андријана  Ђорђевић. Треће место заузела је Марија Секулић ОШ “Душан Јерковић“ Костојевићи , ментор  Драгана Васић,  Ђорђе Димитријевић, Ива Живановић, ОШ “ Свети Сава“, ментори Ведрана Милета и  Јелена Ивановић.

Код петака прво место заузела је је Аника Петровић из ОШ “ Рајак Павићевић“, ментор Сања Лазић. Друга места освојили су Лука Ђокић и Матија Стојкановић из ОШ “ Свети Сава“. Припремали су их  Ведрана Милета и Јелена Ивановић. Трећа места  припала су Емилији Вукосављевић, Катарини Филиповић ( ОШ “ Рајак Павићевић“), ментори  Бојана Петроњевић, Сања Лазић, Николи Пајић из Костојевића, ментор  Биљана Масал и Богдану Спасићу (ОШ “ Свети Сава“), ментор Ведрана Милета.

 ТАТЈАНА ПРВАК НИШАВСКОГ ОКРУГА

У време Окружног такмичења из српског језика ученици 8. разреда ОШ “ Рајак Павићевић“ налазили су се на екскурзији у Нишу. Тамо им је омогућено да ураде тест. У конкуренцији 38 представника Нишавског округа Татјана Баштовановић била је најбоља са 18 освојених бодова. Инес Васиљевић и Душица Филиповић заузеле су  трећа места са по 15 бодова.

                                                                                     Текст и фото: М.Андрић

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest