Предстаници ОШ Рајак Павићевић који иду на републичко такмичење из српског језика
Татјана Баштовановић
Татјана Баштовановић

На Окружном такмичењу из срспког језика за ученике основних школа, одржаном у ОШ “Нада Матић“ у Ужицу, четири представника ОШ “ Рајак Павићевић“  из Бајине Баште пласирало се за Републичко надметање, које ће се одржати у Тршићу. То право изборила је осмакиња Татјана Баштовановић са освојених 18 бодова и ученице  седмог разреда Маријана Милошевић, Анђела Јеремић са 19 и Кристина Давидовић са 18 бодова. Све их је припремала професорка Весна Јекић.

У конкуренцији 8.разреда Ена Савељић и Михаило Милачић ( ОШ “Свети Сава“) заузели су трећа места. Њихови ментори су Мирјана Јовановић и  Ведрана Милета. Треће место ималали су и Инес Васиљевић, Душица Филиповић (ОШ “ Рајак Павићевић“) са менторима Сањом Лазић и Весном Јекић.

Међу седмацима трећа места имали су два ученика ОШ “ Рајак Павићевић“, Тодор Петровић и Јелена Злопорубовић. Припремала их је Весна Јекић.

Код шестака нико није имао довољно бодова за прво место. Друго је припало  Виолети Радојичић из ОШ “ Стеван Јоксимовић“ Рогачица. Њен ментор је Андријана  Ђорђевић. Треће место заузела је Марија Секулић ОШ “Душан Јерковић“ Костојевићи , ментор  Драгана Васић,  Ђорђе Димитријевић, Ива Живановић, ОШ “ Свети Сава“, ментори Ведрана Милета и  Јелена Ивановић.

Код петака прво место заузела је је Аника Петровић из ОШ “ Рајак Павићевић“, ментор Сања Лазић. Друга места освојили су Лука Ђокић и Матија Стојкановић из ОШ “ Свети Сава“. Припремали су их  Ведрана Милета и Јелена Ивановић. Трећа места  припала су Емилији Вукосављевић, Катарини Филиповић ( ОШ “ Рајак Павићевић“), ментори  Бојана Петроњевић, Сања Лазић, Николи Пајић из Костојевића, ментор  Биљана Масал и Богдану Спасићу (ОШ “ Свети Сава“), ментор Ведрана Милета.

 ТАТЈАНА ПРВАК НИШАВСКОГ ОКРУГА

У време Окружног такмичења из српског језика ученици 8. разреда ОШ “ Рајак Павићевић“ налазили су се на екскурзији у Нишу. Тамо им је омогућено да ураде тест. У конкуренцији 38 представника Нишавског округа Татјана Баштовановић била је најбоља са 18 освојених бодова. Инес Васиљевић и Душица Филиповић заузеле су  трећа места са по 15 бодова.

                                                                                     Текст и фото: М.Андрић

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest