ОРА - Стапари
ОРА Рапорт команданту
РАПОРТ КОМАНДАНТУ

Удружење акцијаша из Ужица, заједно са волонтерима Црвеног крста и Удружењем пчелара, обележили су на импресиван начин 1. април – Дан Омладинских радних акција. Вишеструки учесници некадашњих акција широм бивше Југославије, и даље поносни на своје ударничке значке и свој допринос изградњи земље, извели су и акцију пошумљавања у Стапарима, надомак Ужица. Акција је изведена уз стручни надзор и помоћ инвеститора „Србијашума“ из Ужица. На око три хектара засађено је преко 6 хиљада садница белог бора.

Овој акцији, која је подсетила на нека стара, добра времена омладинског полета и ентузијазма, претходило је свечано постројавање преко сто бригадира, у јутарњим сатима на Тргу партизана у Ужицу. Командири чета предали су рапорт команданту акције Петрашину Друловићу. Све је изгледало узбудљиво, свечано и величанствено.

 

Изложба у Историјском архиву у Ужицу
Са отварања изложбе у Историјском архиву у Ужицу

Након изведене акције, у Историјском архиву у Ужицу је отворена изложба „Пруга Београд – Бар, пруга младости“. Изложбу је отворио Немања Нешић, заменик градоначелника Ужица. Некадашњи вишеструки командант ОРА и Омладинских радних бригада из Ужица Милун Туцовић у свом инспиративном обраћању подесетио је на историјат и значај добровољног омладинског рада. Скупу се обратио и директор Историјског архива Жељко Марковић и вишеструки ударник Драгана Курћубић – Рогић. Извoд из књигe o OРA читaлa je студeнткињa Учитeљскoг фaклутeтa, унукa чувeнoг  aктивистe Mишa Чaнтрaкa. Прoслaвa сe зaвршилa бригaдирскoм вeчeри у прoстoриjaмa Црвeнoг крстa у Ужицу.

 

                                                                                                О. Додић

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest