Одржан риболовачки куп Бајине Баште на језеру Заовине

Куп Бајине Баште на језеру ЗаовинеКуп Бајине Баште на језеру ЗаовинеКуп Бајине Баште на језеру Заовине

 

У прекрасној природи Таре, испод бране Лазићи на језеру Заовине , 27. јуна одржан је традиционални Куп Бајине Баште у пецању рибе удицом на пловак. Тим такмичењем уједно је обележено 70 година постојања бајинобаштанске  Организације спортских риболоваца Младица. Учеснике Купа поздравио је председник ОСР Младица Миломир Марјановић.

– Драго ми је што смо имали прилику да угостимо десет екипа из Србије и Републике Српске. Жао нам је што из Црне Горе, због затворене границе од стране црногорске власти, нису могли доћи Пљеваљци, наши дугогодишњи риболовачки пријатељи. Посебном нам је драго што овим Купом обележавамо седам деценија од оснивања наше риболовачке организације- рекао је Марјановић.

Извлачење такмичарских места
Извлачење такмичарских места

После послужења кафом и ракијом и поделе сендвича за доручак, обављено је извлачење такмичарских бројева. Потом су се сви упутили до језера Заовине и заузели своје положаје на риболовачкој стази где су се надметали пуна три сата. Уследило је мерење упецане рибе и одлазак на заједнички ручак, говеђи гулаш са купус салатом, у ресторану Тарско језеро где је обављено проглашење најбољих и уручење пехара и медаља од стране познатог београдског водитеља квиза „Потера“ и аутора емисије „Сасвим природно“ на РТС-у Јована Мемедовића.

Првак стазе Ђорђе Јовановић
Првак стазе Ђорђе Јовановић

Највише успеха имала је екипа Спортског риболовачког друштва Дрина из Братунца. Она је упецала 1.705 грама рибе. У њеном саставу су били Огњен Симић, Александар Лончаревић и Предраг Милић.

– Време је било сунчано, природа дивна, али је риба слабије радила. То је и разлог што се тешко долазило до ње. Дружење је било одлично. Похвалио бих организацију такмичења. У последњих десет година стални смо учесници Купа Бајине Баште. И Бајинобаштани редовно долазе код нас- каже капитен Братунчана Предраг Милић.

Друго место заузела је кипа Општинске организације спортских риболоваца Дрина из Лознице. Њени такмичари остварили су улов од 1.660 грама.

Лањски победник , екипа Косјерића, овога пута на трећем месту
Лањски победник , екипа Косјерића, овога пута на трећем месту

Треће место освојила је екипа ООСР Скрапеж из Косјерића, прошлогодишњи победник, са 1.530 грама упецане рибе. Следе екипе ООСР Стари град из Прибоја, КСР Дринско језеро из Малог Зворника, КСР Косјерић, КСР Пловак Ариље, ООСР Белица Лучани, ООСР Лим Пријепоље и ОСР Младица Бајина Башта.

Екипа домаћина ОСР Младице из Бајине Баште
Екипа домаћина ОСР Младице

-Желели смо да се покажемо у бољем светлу, али нисмо успели. Ја сам упецао свега 225 грама рибе, Дарко Живановић 210, а Миломир Марјановић 50 грама па нам је припало последње место – каже Жељко Вуковић.

Победник у сектору А био је Ђорђе Јовановић из Малог Зворника са упецаних 2.520 грама рибе. Он је уједно и победик стазе. У сектору Б победио је Александар Лончаревић из Братунца са 855 грама, а у сектору Ц његов екипни друг Предраг Милић са 680 грама упецане рибе.

Заједнички ручак у ресторану Тарско језеро

-Такмичење је протекло у правој спортској и пријатељској атмосфери. Није било ниједне примедбе, само су нам стизале похвале. И овај пут у сусрет нам је изашао ресторан Тарско језеро коме смо доделили захвалницу- каже председник Организационог одбора Купа Бајине Баште Миломир Марјановић.

                                                                                Текст и фото: М.Андрић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest