ОК Дрина - ОК Лотус, одбојка, квалификације
ПРОПУШТЕНА ПРИЛИКА: Чачанке однеле победу на паркету домаћина

Пионирска селкција Одбојкашког клуба Дрина из Бајине Баште, после надмоћно освојеног првенства у Златиборском округу, стекла је право да са победником Моравичког округа, Лотусом из Чачка, игра квалификациону утакмицу за пласман међу 12 најбољих у Србији. Одлучујућа утакмица са Чачанкама одиграна је 9. марта у Бајиној Башти. Пред око 500 гледалаца победа од 3:1 је припала Лотусу.

Први сет био је врло драматичан. Гошће су повеле, али је Дрина од 0:2 стигла до 6:2. Чачанке су успеле да ухвате прикључак. Ипак, у финишу било је 27:25 за Дрину.  У другом сету  гошће су биле стално у вођству. Дрина се тргла у финишу и са 17:24  на 24:24. Ипак, сет је припао гошћама, било је 24:26. Трећи сет Лотус је добио са 25:19. У четвртом сету Дрина је водила са неколико поена разлике, али је у финишу поново дозволила да Чачанке направе преокрет и победе са 25:23.

Општи је утисак да су Бајинобаштанке пружиле мање од својих могућности. Сервис Лотуса стално им је задавао проблеме. Ретко су користиле прилику за смеч. Играле су некако стегнуто. Тренер Зоран Јекић покушавао је саветима, бодрењем, честим изменама да пронађе пут до тријумфа, али све се завршило на томе.

-Били смо на домак циља. У другом и четвртом сету фалио нам је један поен да стигнемо до победе. Екипа није пружила оно што може. Имали смо четири повреде играчица током утакмице, грешки судија. Остаје жал што нисмо успели, али и нада да ће ова генерација имати доста успеха када заигра у сениорском тиму- каже тренер Дрине Зоран Јекић.

У Дрининој постави  солидну игру пружили су капитен Татјана Баштовановић, Наташа Супуровић и Јована Јевтић. Осим њих, приилку за игру добиле су Мина Васић,  Елена Попадић, Нина Стевановић, Милица Злопорубовић, Нађа Чолић, Кристина Чолић,  Ена Савељић, Сара Филиповић,и Анђелија Стаменић.

Са мањим грешкама утакмицу су одсудили  Далибор и Сандра Љубојевић из Ужица.

 Текст и фото : М.Андрић

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

седам + 18 =

Pin It on Pinterest