Радови се настављају

   И поред тога што је дошло до непланираног застоја на адаптацији биоскопске дворане, постоје реални изгледи да комплетни радови буду завршени без већег кашњења. Већ у другој половини јесени имаћемо модеран биоскоп, који ће бити комплетиран са савременом опремом и мобилијаром.

До застоја је дошло, како истиче Милован Јездић, директор Установе „Култура“, због грешке пројектанта који није предвидео радове на крову, а испоставило се да ће они бити неопходни како би дворана била приведена намени. Управо због тога биће потребан и ребаланс општинског буџета којим ће се покрити додатни трошкови за радове на крову биоскопа.

–  Одмах након завршених радова на адаптацији биоскопа приступићемо набавци нове опреме. Средства за то су обезбеђена од Филмског центра, тако да ћемо ускоро имати модерну биоскопску дворану какву овај град и заслужује – каже Јездић.

Имаћемо модеран биоскоп
Имаћемо модеран биоскоп

Директор „Културе“ са задовољством истиче да је недавно завршена манифестација „Ћирилична баштина“, посвећена српском језику и очувању српске ћирилице, већ стекла национални значај и постала. После „Дринске регате“, друга по значају манифестација која се организује у Бајиној Башти. Ове године је у центру града добијен Парк ћирилице, један изузетно леп кутак за малишане и за одрасле, манифестација је имала разноврстан програм едукативног и забавног карактера, била је изузетно посећена, а у програму су значајно учешће имали познати гости.

– Недавно сам био у Источном Сарајеву где смо успоставили добру и корисну сарадњу са Државним архивом БиХ. Имамо у плану неке значајне активности, а већ за Дан општине, у другој половини јула, они ће код нас реализовати занимљиву изложбу Дринске бановине, са посебним освртом на Бајину Башту. Исто тако имамо добру сарадњу и са Ужичким архивом, са којим ћемо такође ускоро организовати низ значајних пројеката – истиче Јездић.

            Половином јула у Бајиној Башти почињу и „Летње вечери“, са доста популарним садржајем и неким новинама у односу на раније године.  Биће ту низ занимљивих представа за децу, играоница и радионица, и сасвим је сигурно да ће и овог лета попримити значајну пажњу.

Летње вечери у бајиној башти (2)

Из Установе „Култура“ стиже још једна добра вест. Потписан је уговор са Министарством за бригу о селу које ће и ове године са 500 хиљада динара подржати манифестацију „Михољски сусрети“, који ће бити организовани половином октобра у Перућцу.

О. Додић

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest