Министар државне управе и локалне самоуправе Мартиновић у Бајиној Башти

ByББ ГЛАС

12. октобар 2023.
Vesna Djuric i Aleksandar MartinovicVesna Djuric i Aleksandar MartinovicVesna Djuric i Aleksandar Martinovic

Министар државне управе и локалне самоуправе др Александар Мартиновић посетио је данас општину Бајина Башта где је исказао могућност да МДУЛС следеће године финансира радове на реконструкцији зграде општинске управе улагањем 25 милиона динара буџетских средстава у обнову овог објекта како би се решио дугогодишњи проблем дислоцираног функционисања општинских служби и службеника, који тренутно раде на различитим местима.Martinovic u Op[sinskoj upravi Bajina Ba[ta

„Да би комплетна општинска управа радила на једном месту и „под истим кровом“ потребно је да се уложи око 39 милиона динара. Спремни смо да финансијски учествујемо у реализацији тог пројекта који је значајан за све грађане Бајине Баште. Предложио сам да почетком године општина аплицира за средства код Министарства и да заједнички пробамо да решимо проблем“, поручио је министар Мартиновић, додајући да Бајина Башта, као и све друге локалне самоуправе у Србији, може да се ослони на то да ће МДУЛС увек бити сигуран партнер и подршка у реализацији добрих идеја.

Он је назначио да је једна од најважнијих потреба становника из овог краја изградња тунела кроз Кадињачу и скраћивање пута ка Ужицу, напомињући да је председник Републике о томе у неколико наврата говорио, и то објашњавајући да је постојећи пут тежак и напоран, нарочито за људе који из здравствених разлога морају да путују овом деоницом. Министар Мартиновић је изразио уверење да ће следеће године започети реализација овог захтевног пројекта, који би, иако компликован за спровођење, олакшао живот и повећао безбедност учесника у саобраћају.

Министар Мартиновић се у Бајиној Башти састао са председницом општине Весном Ђурић и начелником Златиборског управног округа Десимиром Поповићем. Овом приликом министар је општинској управи даровао лаптоп рачунаре као знак подршке Министарства даљем развоју електронске управе, а обећао је помоћ и у сегменту повећања капацитета општинске управе и унапређења одређених кадровских профила који су значајни за њен рад. Додатно, он је најавио да ће Влада помоћи да се пронађе инвеститор у области прераде воћа и подизања прерађивачких капацитета, јер је ово подручје један од лидера у производњи воћа.Министар Мартиновић у СЦ Браћа Милутиновић

U STCU poseti Destileriji BB kleka

U poseti Destileriji BB kleka 02

Такође, министар је обишао и спортско-рекреативни центар „Браћа Милутиновић“ чија обнова је планирана за наредну годину, као и најстарију српску дестилерију „ББ Клековача“.

Извор- Министарство државне управе и локалне самоуправе

Фото галерија – извор МДУЛС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest