ЛУ Соко: Одстрељене две дивље свиње

ByББ ГЛАС

19. октобар 2022.
Дружина Милосава Ђурића са одстрељеним вепромДружина Милосава Ђурића са одстрељеним вепромДружина Милосава Ђурића са одстрељеним вепром

Нова ловна сезона за чланове Ловачког удружења  Соко из Бајине Баште почела је 16. октобра. Почетак је  био успешан. Одстрељена су два вепра. Једног је одстрелио Милoсав Ђурић у атару села Злодол, а другог Зоран Цвијић из Зарожја у истоименом селу. Првог зеца у новој сезони одстрелио је Милан Јовановић  из Обајгоре на подручју  Гвосца, а прву лисицу Милан Андрић из Солотуше у том селу.

Дружина Зорана Цвијића
Дружина Зорана Цвијића

-За ову сезону планирано је да се одстрели 40 дивљих свиња, 110 зечева,  180 куна, 300 лисица, 10 шакала и три вука. Кад су у питању дивље свиње, оне највише штете  праве на подручју Злодола, Заглавка и Заовина па смо одлучили да ту појачамо лов – каже управник ловишта ЛУ Соко Милан Леонтијевић.

Према речима ловочувара Зорана Петковића,  осим дивље свиње, ловци могу да лове фазана, зеца и све врсте предатора. С обзиром да је ловиште богато, он очекује да ће план одстрела бити испуњен.

У пожару који је захватио службену просторију ЛУ Соко, страдао је део инвентара и архивске документације. Просторија је доведена у употребно стање. Поново се користи од почетка октобра. Узроци пожара  још нису познати.

М.Андрић

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest