Ловачка забава у Бајиној Башти – Аутомобил Ужичанину Предрагу Алексићу

Ловци уживали на традиционалној забавиЛовци уживали на традиционалној забавиЛовци уживали на традиционалној забави

У организацији Ловачког удружење Соко из Бајине Баште 21. фебруара одржана је традиционална Ловачка забава уз учешће око 400 ловаца и њихових колега, гостију из Ужица, Ваљева, Љубовије, Братунца, Сребренице, Ваљевске Каменице, Лајковца, Косјерића, Ариља, Уба и Чајетине. Забава је приређена у Хотелу Цептер Дрина.

Александар Станојевић, председник Ловне области Западна Србија.
Александар Станојевић, председник Ловне области Западна Србија

На почетку забаве њене учеснике поздравио је Александар Станојевић, председник Ловне области Западна Србија. Уз ужички оркестар Смаилићи, вечеру, пиће и богату лутрију,  дружење је трајало до иза поноћи.

Из Братунца и Сребренице дошле су трочлане делегације  ЛУ Чауш и Јавор.

– Деценијама имамо добру сарадњу са ловачким удружењем Соко из Бајине Баште. Сарађујемо по питању лова и заштите дивљачи.Често идемо  у заједнички у лов. Долазимо једни другима и кад се организују ловачке забаве – кажу представници Чауша и Јавора Видоје Зарић и Душко Нешковић.

Организатор се побринуо за богату лутрију са 72  разноврсне награде које је даровао он и бројни спонзори. Осим за три главне, лутријске листиће извлачио је директор Хотела Цептер Дрина Милорад Панајотовић уз помоћ водитељке програма Зорице Мићић. Цена лутријске срећке била је 100 динара. Продато их је неколико хиљада. Занимљиво је да се у два случаја десило да је дародавац награде, у питању су одстрели срндаћа у ловишту ЛУ Косјерић и Чајетина, уједно био и добитник па је извлачење морало бити поновљено .

Ловци из Братунца и Сребренице
Ловци из Братунца и Сребренице

–  Интерес за нашу Ловачку забаву био је велики тако да нисмо могли удовољити свима, због недостатка простора, да учествују у њој. Све је протекло без проблема и на опште задовољство учесника и организатора – истиче председник ЛУ Соко Бајина Башта Станимир Цане Милутиновић.

                           ГЛАВНА  НАГРАДА ОТИШЛА У УЖИЦЕ

Предраг Алексић, срећни добитник аутомобила поло
Предраг Алексић, срећни добитник аутомобила поло

Аутомобил поло, дародавца Жељка Злопорубовића из Бајине Баште, био је главна награда. Добио га је Предраг Алексић из Ужица. Добитници друге и треће награде телевизора, дар ПП Зарић и бицикла, дар ЛУ Соко, нису се јавили те вечери. Реч је о лицима која су купила лутријски листиће у граду где су се продавали више дана пре извлачења па ће им награде бити накнадно уручене. Част да извуче трећу награду припала је др Чанчаревићу. Други је извукао народни посланик у Скупштини Србије Младен Лукић, а прву председник Ловне области Западна Србија Александар Станојевић.

– Ово ми је други пут да долазим на ову забаву у Бајиној Башти. Купио сам пет срећки и једна ми је донела аутомобил. Сад имам обавезу да долазим и наредних година. Иначе, члан сам Ловачке секције из Костојевића- каже Алексић из Ужица.

  Текст и фото: М.Андрић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest