Костојевићи: Школа обележила 136. рођендан

ByББ ГЛАС

15. мај 2024.

Врло свечано било је овогодишњег 15. маја у ОШ“ Душан Јерковић“  из Костојевића. Разлог томе је обележавање и прослава 136. рођендана те васпитно -образовне  установе. Ученици и наставници потрудили су се да припреме разноврстан и квалитетан програм који је трајао нешто више од  једног сата. Програм је често прекидан аплаузима бројне публике у којој су били представници општине, основних и средњих школа, предузећа и установа и пензионисани радници костојевачке школе.

Костојевићи 5- Дан школе

Костојевићи 6- Дан школе

Костојевићи 7-Дан Школе

У име колектива присутне је поздравила  и пожелела добродошлицу на свечаност директорка Гордана Леонтијевић. -Данас славимо пуних 136 година рада наше школе која са поносом носи име народног хероја ,учитеља Душана Јерковића,човека који је, попут многих ,дао за слободу оно највредније што човек може дати, свој живот. Наша школа одувек је била место где се стварају пријатељства, подстиче знање, креативност и разумевање. Свака генерација обогатила је ову школу. Она ће и даље бити место где се негује љубав према учењу, развија карактер, подстичу креативност и иновације. Мото наше школе је „Мала школа-велики људи“-  казала је, између осталог, директорка школе Гордана Леонтијевић. И заиста, костојевачка школа је мала по броју ученика. Има их нешто више од педесет, али су им резултати сјајни. Говори о томе и податак да је 19 ученика освајало једну од прве три награде на општинским и окружним такмичењима .У стоном тенису и у саобраћају школа има представнике на републичком нивоу такмичења.

Костојевићи 3 - Дан школе

Костојевићи 2- Дан школе

Ове године захвалнице и књиге добили с :Андреа Лукић, Борис Тешић,Тамара Глигоријевић, Александар Лукић, Лука Пајић, Кристијан Марковић, Никола Лазаревић, Јована Петронијевић, Катарина Марковић, Андријана Пантелић, Јован Митровић, Урош Пантелић, Бојана Ђорђевић, Лазар Митровић, Миленко Лазаревић, Јелена Николић, Марко Милосављевић, Андријана Словић, Анастасија Јањић. Награђени су и најуспешнији на ликовном и литерарном школском конкурсу „ Стиже мај у наш крај“. Од наставника признања су добили Александар Максимовић, Горан Катанић, Марко Николић, Ана Обрадовић, Милица Јаковљевић. У холу школе организована је продајна изложба радова ученика школе из Костојевића.

Текст и Фото : М.Андрић

ЗАХВАЛНОСТ СПОНЗОРИМА

Костојевићи 4 - Дан школе - спонзори

За помоћ школи из Костојевића у школској 2023/24. години захвалнице су уручене Спортском савезу општине, Цвећари Петровић, Соколовој ракији, НП Тара,  ЈКП 12. септембар, Дому здравља, ББ ТЕРМ и Градском базену Ужице.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest