Ђачка приредба поводом Дана школе у Костојевићима

Основна школа „ Душан Јерковић“ из Костојевића 13. маја обележила је 134 године постојања и рада. Основана је 1888. године. Шездесет година касније саграђена је школска зграда са 1.339  квадратних метара у којој се и данас изводи настава. После Другог светског рата, школа је постала осморазредна. И данас има такав статус уз напомену да је и њено Издвојено дељење у Злодолу такође осморазредно. У саставу школе су још три издвојена четвороразредна одељења у Заглавку, Јакљу и Јеловику..

Дан школе обележен је пригодним програмом кога су припремиле школске секције и доделом признања ученицима који су постигли добре резултате на разним такмичењима. У спортском делу, у оквиру меморијалног турнира „ Виолета Радовановић“, посвећеног рано преминулој професорки физичког васпитања, одиграна је фудбалска утакмица између репрезентација школе из Костојевића и ОШ “Стеван Јоксимовић“ Рогачица. Костојевчани су победили са 3:2.Том приликом професорка српског језика Биљана Масал евоцирала је успомене на Виолету Радовановић.

Признања за најбоље ученике
Признања за најбоље ученике
Меморијални турнир "Виолета Радовановић"
Меморијални турнир „Виолета Радовановић“
Екипе Костојевића и Рогачице
Екипе Костојевића и Рогачице

Detalj sa utakmice

Дану школе присуствовали су и пензионисани раднице школске установе из Костојевића.

-Хвала што су нас позвали да дођемо да се видимо са младим колегама. Има нас неколико пензионера који смо у тој школи провели много година. Драго ми је да се школа истиче у такмичењима на разним нивоима, упркос томе што је ученика све мање – каже бивши дугогодишњи директор и наставник историје и географије Србо Јовановић.

Школи из Костојевића, као и већини сеоских школа у Србији, највећи проблем представља стално смањење броја ученика.

-Наша школа је помало специфична. Некад је имала преко 700 ученика, данас их је свега 45 рачунајући и оне из издвојених одељења.  Они су распоређени у 13 одељења.  Преко 90 посто ђака и наставника су путници. Трудимо се да квалитет наставе буде на потребном нивоу,  да у наставном процесу  користимо савремена наставна средства  – казала је директорка  ОШ “ Душан Јерковић“ Костојевићи Гордана Леонтијевић.

По завршетку културно- забавних и спортских активности, приређен је ручак за запослене, пензионисане раднике и госте.

М.Андрић

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest