Контрола саобраћаја: Од 13 -16. априла 684 прекршаја

МУП - САОБРАЋАЈ - КОНТРОЛАМУП -сАОБРАЋАЈ-

18.4.2023. године

 САОПШТЕЊЕ

Припадници Министарства унутрашњих послова у Ужицу, у централној акцији појачане контроле саобраћаја која је спроведена од 13. до 16. априла, открили су укупно 684 прекршаја.

Највише је санкционисано прекршаја прекорачења брзине – 303, некоришћења сигурносног појаса – 132, непрописног коришћења мобилног телефона током вожње – 46 и непрописног претицања – 31, док је за воланом затечено 25 возача који су возили под дејством алкохола и један под дејством наркотика.

Полиција је у Бајиној Башти искључила из саобраћаја двадесетогодишњег возача који је управљао возилом са пробном возачком дозволом после 23 часа и који је, како је утврђено алкотестирањем, имао 2,38 промила алкохола у организму. Возач је задржан у службеним просторијама полиције и против њега ће бити поднете одговарајуће прекршајне пријаве.

Подсећамо да је у току спровођење међународне акције појачане контроле саобраћаја која је усмерена на откривање прекршаја прекорачења дозвољене брзине кретања и апелујемо на све учеснике у саобраћају да буду одговорни и да поштовањем саобраћајних прописа дају допринос очувању безбедности саобраћаја на путевима.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest