ККК Дрина државни првак и у спринту

ККК Дрина Бајина БаштККК Дрина Бајина БаштККК Дрина Бајина Башт

После  тријумфа на  првенству Србије у кајаку на дивљим водама у класику, ККК Дрина из Бајине Баште  победила је и дисциплини спринт. Такмичење је одржано 8. и 9. септембра у месту Ушће на Ибру. Нова победа омогућила је бајинобаштанском клубу да по четврти пут узастопно буде клупски првак Србије. -И на надметању на Ибру имали смо 18 наших представника. Поново су дали максимум и обезбедили клубу прво место у спринту, али и у генералном пласману  у спусту. Свака част момцима и девојкама, хвала и родитељима који су нам помогли да се остваре шампионски резултати- каже председник ККК Дрина Рајко Миливојевић.ККК -Дрина

У пионирској конкуренцији у спринту у К 1 првак Србије постао је Виктор Деспотовић. Алекси Обрадовићу припало је друго, Андрији Цветановићу  четврто и Алекси Митровићу осмо место. Међу пиониркама најуспешнија је била Уна Лукић, освојила је прво место, Софија Милиовојевић била је друга, Невена Стојановић трећа.

Кадет Матеја Лукић првак је државе  у К-1. Лука Чолић пласирао се на девето, Наум Вељановски на десето, Дарко Станојловић на једанаесто место. Врло добре биле су и кадеткиње. Сара Ђурђић стигла је до сребрне, а Ивана Јеремић до бронзане медаље.

У јуниорском надметању Богдану Ђурићу припало је друго место, Матеји Лукићу пето, Вељку Чолићу осмо. Луки Чолићу тринаесто,  Сара Ђурђић и у јуниорској конкуренцији заузела је друго место. Андрија Живановић  међу сениорима  стигао је до четвртог места.

-У тимским тркама 3 пута К 1 доминирале су наше екипе. Победе су припале  јуниорима, кадетима, пионирима и пиониркама. У јуниорском саставу били су Лукић, В. Чолић, Ђурић. У кадетском Лукић,  Л. Чолић, Вељановски. Пионирску екипу чинили су  В.Деспотовић, Обрадовић, Цветановић. У женској постави наступиле су Лукић, Миливојевић, Стојановић – вели Милутин Лукић, секретар клуба.

Одлични резултати остварени су и у кану Ц 2 тркама. Пионирска посада  Деспотовић – Цветановић првак је у својој узрасној категорији. Посада  Обрадовић – Павле Милутиновић окитила се сребрном медаљом. Женска посада Лукић- Миливојевић постала је државни првак. Друго место освојила је посада  Стојановић – Нина Милутиновић

У кадетској трци Ц 2 тандем  Лукић- Вељановски попео се на највишу степеницу победничког постоља.Треће место припало је посади  Л. Чолић – Станојловић.  Одлична је била женска кадетска постава  Ђурђић – Јеремић која је изборила прво место.

М.Андрић

ДРИНСКИ МАРАТОН

Кајак трка Дрински маратон, у организацији ККК Дрина из Бајине Баште, одржаће се по трећи пут. У клубу истичу да се очекује долазак представника из десетак клубова са подручја Србије, БиХ и Северне Македоније. Такмичење ће се одржати 24. септембра. Пионирски узраст  такмичиће се на делу Дрине од  скеланског моста до Кућице на Дрини, а остале категорије од Кућице на Дрини до Рогачице. Пре тога Дрина ће учествовати 17. септембра на Отвореном првенству Б иХ у Горажду.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest