Кајакашице Дрине са освојеним медаљама

Представници КК Дрина из Бајине Баште имали су пуно успеха на првенству Србије на дивљим водама за све узрасне категорије. Надметање је одржано на Ибру у Краљеву у спусту, у појединачној и екипној конкуренцији.

Такмичари Дрине оправдали очекивања на државном првенству
Такмичари Дрине оправдали очекивања на државном првенству

-Међу 10 клубова Дрина се пласирала на 2.место. Претекао нас је Ибар из Краљева за свега један бод. Наступ на држаном првенству оцењујемо као врло успешан. Било је заиста добрих резултата у појединачним и тимским тркама – каже Милутин Лукић, председник КК Дрина

У сениорској конкуренцији Марко Марјановић поновио је  прошлогодишњи успех и постао првак Србије у трци К-1. Матији Веизовићу припало је седмо, а Марку Јовићу осмо место. И јуниор Андрија Живановић  био је сјајан, на циљ је стигао први.

У кадетској конкуренцији  Богдан Ђурић освојио је друго, Урош Марјановић треће, а Вељко Чолић четврто место.

У пионирском узрасту  Матеја Лукић заузео је треће место, Виктор Деспотовић шесто, Давид Марковић девето и Андрија Ђурђић тринаесто место. Код пионирки најуспешнија је била победница Сара Ђурђић. Уна Лукић је вицешампионка Србије, Софија Миливојевић на циљ је стигла пета.

У тимској трци 3 x К 1 у кадетској конкуренцији прво место освојила је Дрина за коју су наступили  Марјановић, Ђурић и Чолић.  Пионирима у тимској трци припало је четврто место. У тиму су биле Лукић, Деспотовић и Ђурђић. Пионирке су првакиње Србије у истој трци. Веслале су Лукић, Ђурђић и Миливојевић.

Три Дринина представника опробали су се и у кану трци.  У категорији Ц 1 кадет Урош Марјановић заузео је треће, а Богдан Ђурић четврто место.  Код пионира  Матеја Лукић  освојио је друго место.

М.Андрић

ТРОЈИЦА РЕПРЕЗЕНТАТИВЦИ

На изборним тркама за састав репрезентације Србије у спринту  три Дринина члана су изборили место у репрезентацији . Пошло је то за руком Марку Марјановићу,  Марку Јовићу и Андрији Живановићу. Овај пут статус репрезентативца нису успели да изборе  Богдан Ђурић, Урош Марјановић и Никола Миливојевић. Част да наступи као предвозач у овом такмичењу имао је Дринин кајакаш  Матеја Лукић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest