ФОТО ТО ТАРА-ДРИНА

Неизвесности више нема. У Туристичкој организацији „Тара- Дрина“ потврдили су за ББ глас да ће се традиционална, 27. по реду, Дринска регата  одржати од 14-18. јула 2021. године.

После годину дана паузе због вирусне епидемије, љубитељи реке Дрине, лепе природе и незаборавног провода,  поново ће похрлити у Бајину Башту, престоницу регаташтва. Организатор се потрудио да гостима, којих ће током   пет дана сигурно бити на десетине хиљада, прогнозе иду и до 100 хиљада, понуди уз рекреативни спуст Дрином и низ других садржаја.

Првог дана Дринске регате Бајина Башта 2021. године, 14. јула, обавиће се у 18 .часова отварање фестивала локалних производа из бајинобаштанског краја под називом „ Најбоље из Баште“.

Други дан је резервисан за такмичење у припремању рибље чорбе  поред речице Врело у Перућцу. Почетак је у 16 часова.

Трећи дан је посвећен музици. На излетишту Рача најпре ће од 21-23. часа концерт одржати Џенан Лончаревић, а потом Ацо Пејовић.

Четвртог дана Дринске регате одржаће се спуст Дрином од бране ХЕ „ Бајина Башта“ у Перућцу па до ушћа речице Рогачице у ту реку. Евидантирање пловила трајаће до 10 часова и 30 минута. Старт спуста уследиће тачно у 11 часова.

Истог дана, 17.јула, од 21-23 сата на излетишту Рача  одржаће концерт Ђорђе Давид и Ивана Петерс. Поле њих наступиће Тони Цетински.

Последњи дан 27. Дринске регате, 18. јул, протећи ће у знаку фестивала „ Најбоље из Баште“.

М.Андрић

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest