Карате, Првенство Србије

Месец март био је баш берићетан за каратисте Омладинца. Учествовали су на неколико веома јаких турнира са којих су се  кући вратили са пуним коферима одличја. Најзначајнији успех забележили су на првенству Србије за млађе узрасте, полетарце, пионире и наде  одржаном у Крагујевцу.  Од 11 такмичара, колико их је наступало из Омладинца, четворо се окитило медаљама. У  категорији нада -45  кг Маша Селенић је освојила сребрно одличје и титулу вицешампина Србије.  Бронзана одличја у борбама  понели су у категоријма  нада Јана Печеница ( +50 кг) и Анастасија Ивановић (-50 кг),  те Лука Ђокић у катама. Надомак  медаље  била је и  женска екипа нада  коју су чиниле Сара Радовановић, Маша Селинић, Јана Печеница и Јана Павловић, а запажен наступ имали су и остали такмичари Мара Живановић, Анђела Живановић, Сара Филиповић, Лука Симић и Ивана Лукић.

Претходно су  каратисти Омладинца учествовали на турнирима у Старој Пазови, Чачку, Ваљеву.

На Меморијалном турниру „Светлана Радојевић“ у Ваљеву  у конкуренцији 200 такмичара из 35 клубова освојили су 19 медаља. Златне медаље у борбама  припале су Јани Печеници, Сари Радовановић, Маши Селинић, Валентини Вуковић и Огњену Печеници.  сребрне Татјани Максимовић и Јани Павловић,а бронзане Анђели Ивановић и Валентини Максимовић. У катама златну медаљу освоjили су Лука Ђокић и Димитрије Спасић,. сребро Марта Живановић, Анђела Живановић, Богдан Спасић и Лука Симић, а  бронзу Сара Филиповић, Ивана Лукић, Валентина Тадић и Маја Додић.

На два турнира у Чачку учествовао је КК Омладинац, на првенству уже Србије  за млађе узрасне категорије (полетарци, пионири, наде) и на Купу Младости. На првенству уже Србије Омладинац је имао 16 такмичара који су  у конкуренцији 640  каратиста забележили добре резултате. У борбама злато су освојили Јана Печеница   и  Анастасија Ивановић, сребро Сара Радовановић и Јана Павловић, а бронзу Маша Селинић. Женска екипа у саставу Маша Селинић, Јана Печеница, Јана Павловић, Сара Радовановић окитила се сребрним одличјима  у екипној конкуренцији.

На Купу младости у конкурнцији од 400 такмичара, 11 чланова бајинобаштанског клуба остварило је веома запажене резултате. У борбама злато је припало Маши Селинић  и  Јани Печеници, сребро  Сари Радовановић . У катама сребрна и бронзана одличја понели су  Марта Живановић , Лука Симић, Ивана Лукић, Вук Станковић,   Лука Лукић,  Јосиф Јокић ,Новица Тодосијевић.

 

 

 

На турниру Трофеј Старе Пазове са 380 такмичара из 32 клуба, Омладинац имао је 6 својих представника.  Борбе, бронзане медаље:Анђела Ивановић , Валентина Вуковић, Валентина Максимовић. Кате, бронза: Маја Додић и  Валентина Тадић.

 

Припремио :  Р.Б. –   Фото: КК Омладинац

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest