Кајак – Тријумф Дрине у Купу Србије

ByББ ГЛАС

13. мај 2024.
Кајак - Куп Србије

У Куп такмичењу Србије  у кајаку на дивљим водама за млађе категорије , одржаном, 12. маја у Бајиној Башти, тријумфовао је КК Дрина  у конкуренцији пет клубова. Дринини такмичари освојили су прва места  у свим  узрасним категоријама  у појединачном и тимском надметању. – Ово је још једна потврда доброг рада и наговештај да ће наш клуб и наредних година доминирати  у Србији. Честитке кајакашима и кајакашицама, али и њиховим тренерима Бранку Петровићу, Јелени Кнежевић и Жики Станојловићу. Ово је било прво коло. Остају нам још  три кола у Купу. Једно ће се одржати  на Сави у Београду, а два на Ибру у Краљеву.– каже председник клуба Рајко Миливојевић.

Кајак 1 Куп СрбијеКајак - Куп Србије

 6 Кајак - Куп Србије

 7 Кајак - Куп Србије

 8 Кајак - Куп Србије

9 Кајак - Куп Србије

 4 Кајак - Куп Србије

 Представници клубова, кајак, Куп Србије
Представници клубова

У узрасној категорији млађи пионири прва места освојили су Павле Лукић и Мина Милутиновић. Кристијани Мијатовић је припало друго, а Марку Чолићу треће место. Међу пионирима прва места заузели су Алекса Обрадовић и Софија Миливојевић. Андрија Цветановић био је други, Василије Секулић и  Јована Михаиловић стигли су до бронзаних медаља. Матеја Лукић и Уна Лукић тријумфовали су у кадетској конкуренцији.  Невена Стојановић пласирала се на друго, Виктор Деспотовић на треће место. У тимској трци за млађе пионире Дрини је припало прво место. За њу су веслали Павле Лукић, Стефан Матић и Вукашин Секулић. И у женској конкуренцији Дрина је била најбоља. Победу су донеле Мина Милутиновић, Кристијана Мијатовић и Јована Михаиловић. Пионирски тим Андрија Цветановић, Алекса Обрадовић, Павле Милутиновић такође је освојио прво место. Тим, у коме су били Алекса Митровић, Василије Секулић  и Давид Станојловић  узео је сребрну медаљу. Кадетски  тим Виктор Деспотовић, Матеја Лукић, Лука Чолић  попео се на највишу степеницу победничког постоља. Дринини чланови наступили су и у кану такмичењу. Кадет  Наум Вељановски  освојио је друго место у категорији Ц 1.Пионир Андрија Стефановић заузео је прво место, Павле Милутиновић друго. У надметању млађих пионира Марко Чолић освојио је друго место. У категорији Ц2  посада Алекса Обрадовић- Василије Секулић имала је најбоље време.Тандем Алекса Мијатовић- Давид Станојловић окитио се сребрним одличјем.

Текст и фото : М.Андрић

КОНТРОЛНА ТРКА

Селектор Србије Сретен Биљић  пратио је контролну трку  у класику кандидата за састав репрезентације. Дрину су представљали  Вељко Чолић,  Виктор Деспотовић, Лука Чолић, Уна Лукић и Софија Миливојевић. Пионирка Уна Лукић наступила је у јуниорској конкуренцији и имала најбоље време. Млађа пионирка Софија Миливојевић такође је наступила у јуниорској узрасној категорији и освојила треће најбоље време. Уна и Софија су потврдиле да су велика перспектива клуба, али и Србије.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest