Кајак: КК Дрина опет првак државе

Кајакашице Дрине из Бајине БаштеКајакашице Дрине из Бајине БаштеКајакашице Дрине из Бајине Баште

После прве трке у спусту у кајаку на дивљим водама, одржаној у Бајиној Башти, у оквиру првенства Србије за све категорије, у Краљеву је уприличено надметање у спринту. Сабирањем резултата из те две трке, добијен је пласман клубова за 2022. годину. КК Дрина из Бајине Баште успео је да одбрани прво место освојено  на прошлогодишњем државном шампионату.

Матеја Лукић
Матеја Лукић на победничком постољу

-Наш упех је утолико већи јер смо га постигли без такмичара у сениорској конкуренцији. Свака част нашим кајакашима и кајакашицама  из пионирске, кадетске и јуниорске селекције јер су успели да и у таквој ситуацији донесу довољно бодова да клуб буде државни екипни првак. Много заслуга за то има Јелена Кнежевић, главни тренер у КК Дрини. Ми из управе , са нашим представником у Управном одбору Кајакашког савеза Србије Милутином Лукићем,трудили смо се да клуб ради што је могуће  боље – каже Рајко Миливојевић,председник КК Дрина.

На такмичењу у Краљеву у пионирској конкуренцији победио је Дринин представник Матеја Лукић. Виктор Деспотовић био је трећи, Андрија Ђурђић једанаести, Наум Вељановски  тринаести. Код пионирки  Уна Лукић је победник,  Невени Стојановић припало је друго, а Софији Миливојевић  четврто. У кадетској конкуренцији Богдан Ђурић заузео је треће место, Вељко Чолић пето, Андрија Цветановић једанаесто. Међу кадеткињама Сари Ђурић припало је прво место, а Ивана Јеремић била је четврта.У тимској трци  пионира  3 x K1 Дрини је припало треће место, док су пионирке биле прве. У кадетској тимској трци  Дрина је заузела треће место.У јуниорској конкуренцији Дрини је припало прво место.

Дринини такмичари опробали су се и у кану тркама.У кадетском узрасту Богдан Ђурић је био трећи, а Вељко Чолић пети у трци Ц1. Пионирска посада у Ц2 трци  Лукић-Деспотовић  освојила је прво место. Тандем Лукић – Миливојевић такође је био први у конкуренцији пионирки.

М.Андрић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest