Најбољи клубови на државном првенствуНајбољи клубови на државном првенствуНајбољи клубови на државном првенству

После пролећног и јесењег такмичења у Првенству Србије у кајаку на дивљим водама, сумирани су резултати. Са 200 бодова  државни првак постао је КК Дрина из Бајине Баште. Друго место заузео је  Ибар са 198 бодова.

-У пролећном  делу Првенства Србије  испред нас је био Ибар. У јесењем делу ми смо били знатно бољи па смо  тријумфовали  у конкуренцији 11 клубова.  Изузетно смо задовољни како су наши представници  бранили боје клуба. Нови велики успех је уједно и подстицај да радимо још боље и да доносимо медаље са домаћих и интернационалних такмичења- каже вредни председник  КК Дрина Милутин Лукић.

Марко Марјановић
Марко Марјановић

Јесењи део Првенства Србије у кајаку на дивљим водама за све узрасне категорије у мушкој и женској конкуренцији  одржан је  у Ушћу на Ибру.  Такмичење је почело надметањем пионира и пионирки. Дрина је имала победнике у обе категорије. У мушкој конкуренцији првак Србије постао је Матеја Лукић. Виктор Деспотовић био је пети, Андрија Ђурђић 11. а  Урош Јакшић 13. Код пионирки златну медаљу освојила је Сара Ђурђић. Уна Лукић заузела је друго место, Софија Миливојевић била је пета. У тимској трци 3 х К1 екипа Дрине пласирала се на прво место. У њој су биле Сара Ђурђић, Уна Лукић и Софија Миливојевић. Дрина је имала  своје такмичаре међу кануистима у пионирском узрасту. У трци Ц 2 посада Јакшић- Деспотовић заузела је прво место, а посада Лукић- Ђурђић друго.

Матеја Лукић
Сара Ђурђић, Уна Лукић и Виктор Деспотовић
Сара Ђурђић, Уна Лукић и Виктор Деспотовић

У кадетској конкуренцији Богдан Ђурић  освојио је друго место, Вељко Чолић био је трећи, Урош Марјановић  четврти. Андрија Живановић првак је Србије у јуниорској конкуренцији. Урошу Марјановићу припало је треће, а Николи Миловановићу седмо место.  Никола Миловановић заузео је прво место у кану такмичењу у својој узрасној категорији.

Међу сениорима блистао је Марко Марјановић па је постао првак Србије. Марко Јовић стигао је до шестог места.

ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО

Марко Марјановић био је учесник Европског првенства за сениоре које је одржано у Шпанији. Он је био члан репрезентације Србије.  У К 1  у сприннту вожене су две трке. У првој Марјановић је био одличан и пласирао се на четврто место. У другој је имао пех па се морао задовољити 10. местом. У укупном пласману био је десети.

-Трка у којој је Марјановић био четврти је историјски успех јер нико пре њега из Србије није имао такав пласман на Европском првенству на дивљим водама. Он је учествовао и на Европском првенству у Словенији за млађе јуниоре и сениоре и остварио пласман на 10. место. Андрија Живановић стигао је на циљ 17. а  Богдан Ђурић 27. Задовољни смо и тим наступом наших кајакаша –  вели председник Лукић.

М. Андрић

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest