Кајак – ДРИНА ДРЖАВНИ ПРВАК У КЛАСИКУ

Detalj sa startnog mestaСтарт кајакашаDetalj sa startnog mesta

На првенству Србије у кајаку на дивљим водама у класику, Кајакашки клуб Дрина из Бајине Баште остарио је одличне резултате па му је заслужено припало прво место у категорији  клубова. Дрина је сакупила  96 бодова. Следе  КК  Чачак са 77,  КК Ибар из Краљева са 51, Студеница из Ушће са 9, Савска оаза из Београда  са 6,  ККМНК из Београда са 5 и Забрежје из Обреновца са 4 бода.

-Честитам нашим такмичарима. Овом победом трасирали смо пут ка одбрани назива  најбољег клуба у Србији који нам је припао прошле године. Да ли ћемо се опет радовати, остаје да се види после државног првенства  у спринту. Ми смо пружили  помоћ пошто је првенство одржано 10. јула код нас на Дрини.Иначе, организатор је Кајакашки савез Србије ,технички организатор био је КК Чачак – каже Рајко Миливојевић, председник КК Дрина.

Са такмичења кајакаша
Са такмичења кајакаша
Најбољи клубови
Најбољи клубови
Најбољи пионири
Најбољи пионири
КК Дрина на државном првенству
КК Дрина на државном првенству

У конкуренцији кадета К 1 победио јер Богдан Ђурић (Дрина), други је Вељко Чолић из истог клуба, а трећи Алекса Милуновић ( Чачак). Код кадеткиња  К1 прва је Сара Ђурђић ( Дрина) испред Ање Богдановић ( Ибар) и Иване Јеремић (Дрина). И у пионирској конкуренцији доминирали су Дрини представници. Матеја Лукић заузео је прво место, Виктор Деспотовић друго, а Милош Новаковић (Чачак) био је трећи. И Дринине пионирке осветлале су образ. Уна Лукић пласирала се на прво, Невена Стојановић на друго, Софија Миливојевић на треће место. У тимској вожњи 3 пута К 1 победник је Дрина. За њу су веслали  Марјановић, Чолић и Ђурић. Други је Ибар,трећи Чачак. Дринин женски пионирски састав Стојановић, Миливојевић, Лукић  први је у тимској трци. Пионири , Лукић, Цветановић, Деспотовић, заузели су друго место у тимској трци.

Код сениора у К 1 победио је Сретен Биљић ( ККМНК) испред Алена Тахировића (Забрежје) и Невена Клеута (Чачак). Милутин Лукић (Дрина) стигао је 5. Јелена Кнежевић ( Дрина) била је једина сениорка.

Блистали су и Дринини такмичари у јуниорском надметању. Андрија Живановић је победио испред клупског друга Николе Миловановића.. Трећи је Лука Ћировић ( Ибар).

Одржано је и државно првенство за кануисте. У категорији  кадета  Ц 1   најбољи је  био Алекса Милуновић (Чачак).У конкуренцији пионира Ц 2 победник је посада Цветановић- Лукић (Дрина). Други је Чачак, а трећа Дрина ( Деспотовић-Ђурђић ). Код сениора  првак је  Павле Здравковић (Чачак).

Одржана је и изборна трка за састав млађе сениорске и јуниорске   репрезентације Србије  у спринту К 1.

-Међу млађим сениорима норму је испунио Невен Клеут (Чачак), а код јуниора Андрија Живановић (Дрина). Остали кандидати имаће још једну прилику на следећој изборној трци након чега ће бити познати састави репрезентација- каже Сретен Биљић, савезни селектор у кајаку на дивљим водама.

Медаље и пехаре  најбољима уручили су Милутин Лукић, члан Управног одбора Кајакашког савеза Србије, Рајко Миливојевић, председник КК Дрина и судија Лала Новаковић. Главни судија и стартер  био је Зоран Новаковић. Помагали су му Родољуб Павловић, Лала Новаковић, Цвета Гојић и Рајко Миливојевић.

Текст и фото: М.Андрић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest