Јанко са својим професором Марком Николићем

И ове школске године млади географи из ОШ  “ Стеван Јоксимовић“ Рогачица  били су успешни на такмичењима. Посебно се истакао Јанко Јосиповић., ученик осмог разреда  из Издвојеног одељења “Миладин Ковачевић“ Бачевци. Он је на општинском првенству освојио друго место, на окружном је био први, а на републичком, одржаном у Пожеги, заузео је друго место са 80 бодова. Лане је рогачички  осмак Лазар Ђунисијевић такође освојио друго место из географије на републичком нивоу.

-Први пут сам се такмичио из географије. Припремао ме је предметни наставник Марко Николић. Нисам очекивао да ћу стићи до републичког такмичења, још мање да ћу заузети друго место. Био сам задовољан да стигнем до окружног такмичења. Испало је све много боље. Наставићу школовање  у Гимназији „Јосиф Панчић“ из Бајине Баште и покушати да учествујем на такмичењима из географије  као средњошколац – каже Јанко Јосиповић.

Његов професор географије Марко Николић каже да је Јанко одличан ученик и да је радо прихватио позив да се припрема и такмичи. Николић је наставио традицију оца Часлава чији су ученици такође имали одличне резултате на такмичењима из географије.

М.Андрић

ДРАГАНА И СРЂАН

Још два Николићева ђака имали су леп успех на такмичењима из  географије. Драгана Перишић  освојила је друго место на општинском и окружном нивоу у конкуренцији осмака. Срђан Алексић изборио се за треће место на општинском надметању.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest