Изборна Скупштина УП: Поверење Ракићу и Илићу

ByББ ГЛАС

18. март 2024.
Скупштина УП Бајина БаштаСкупштина УП Бајина Башта

У реновираном Дому пензионера и инвалида рада одржана је изборна Скупштина Удружења пензионера Бајина Башта на којој је једногласно за председника поново изабран Недељко Ракић. Поверење свих девет месних одбора добио је и Спасоје Илић па ће у наредном четворогодишњем мандату обављати дужност потпредседника. Једногласно је изабран и нови Извршни одбор у који су ушли Недељко Ракић, Спасоје Илић, Петар Јеремић, Славица Кордић, Јован Илијашевић, Милан Андрић, Зорица Тадић, Новак Живановић и Мићо Стаменић. Нови Надзорни одбор чине Србо Николић, Милка Јосиповић и Драган Максимовић. Новоизабрана  Скупштина Удружења пензионера Бајина Башта има 35 делегата. Бајина Башта, Вишесава и Обајгора дају 11 делегата,  Дуб, Злодол и Заглавак три, Луг 1 и 2 два, Црвица једног, Костојевићи, Јеловик, Драксин, Добротин четири, Бесеровина, Перућац, Растиште, Јагоштица, Заовине  два,  Пилица Придоли два, Бачевци, Стрмово, Оклетац, Гвоздац три, Рогачица, Својдруг, Сијерач, Овчиња ,Зарожје три, Рача, Мала Река,Бушинско Поље  три и Солотуша, Пепељ, Јасиковице једног делегата.

Скупштина УП Бајина Башта

Скупштина УП Бајина Башта 03Скупштина УП Бајина Башта 06

На овој седници усвојени су и извештаји о раду и финансијском пословању Удружења за 2023. годину и Надзорног одбора за исти период. Истакнута је примерна активност Удружења на пословима као што су подела пакета најсиромашнијим пензионерима, укупно 280, добили су сви који су се пријавили са потребним условима, посредовање за добијање рехабилитације у бањама, реконструкцији Клуба пензионера са терасом, замена дотрајалог крова, бављење спортом, посета другим удружењима,  летовања, излети, обележавање значајних датума и слично. Разматран је и усвојен план рада за 2014. годину.

Скупштина УП Бајина Башта 04

Као гости седници су присуствовали Лука Јовановић, председник пензионера Братунца, Бранимир Глигић из пензионерског удружења Сребренице и Милорад Мандић, председник ОО ПУПС-а Бајина Башта.

КУЋНИ РЕД

У циљу побољшања рада  Дома пензионера и инвалида рада, Скупштина је  усвојила Одлуку о кућном реду. Убудуће у просторијама неће бити дозвољено пушење, осим на тераси  угоститељског дела објекта.Забрањен је боравак лица у алкохолисаном стању у  просторијама угоститељског објекта. Играње карата, домина дозвољено је само пензионерима. О поштовању ових и других одредби кућног реда бринуће закупац  угоститељског објекта и председник Комисије за туризам и друштвене активности Удружења пензионера Бајина Башта.

Текст и фото : М.Андрић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest