Аутомобилизам: Десет година АСК Шампион

ByББ ГЛАС

18. март 2024.
АСК ШампионАСК Шампион

У хотелу Тара, власника Борка Мијаиловића, увек је лепо. Посебно лепо и свечано било је и те вечери 17. марта, када је АСК Шампион  из Бајине Баште  обележавао 10 година постојања. На окупу се нашло педесетак возача, чланова управе, представника других бајинобаштанских аутомобилских клубова Гина спорт, Рид спорт Рабас мотор спорт, Фокус ББ , Магнума из Источног Сарајева и пријатеља.  На улазу у хотелску салу госте су срдачно дочекивали Милан Мијаиловић, Бранко Митровић, Дејан Андрић и Иван Максимовић, на чију иницијативу је 2014. године основан АСК Шампион.

АСК Председници клуба

-Име смо преузели од првог аутомобилског клуба кога је основао ненадмашни рели мајстор Обрен Тешић све у жељи да сачувамо успомену на Обрена и дамо допринос  у настављању  рели традиције коју има Бајина Башта. На почетку смо ушли у такмичења са једном рели посадом  Иван Максимовић – Дејан Андрић и  возачима  Николом Екмешчићем, Владом Вукашиновићем, Бранком Кремићем, Дејаном Караклићем, Радишом Стаменићем који су наступили у ауто слалому. У јубиларној години имамо три рели посаде из Бајине Баште. Иван Максимовић – Дејан Андрић, Иван Обрадовић- Горан Станић, Никола Екмешчић – Јован Јелисавчић. Они ће се надметати и у брдским тркама. Друштво ће им правити  Марко Павловић, Жељко Злопорубовић и Никола Јаковљевић. У ауто слалому наступиће Милутин Ђурић и Лазар Ђокић – каже председник клуба Бранко Митровић, који је ту дужност преузео 2020. године од Милана Мијаиловића.

 АСК Шампион 08

 АСК Шампион 09

АСК Шампион 03

Почетак рада клуба  донео је и прве лепе резултате. У прве три године освојене су три клупске вицешампионске титуле у ауто слалому. Рели посада Максимовић – Андрић  заузела је  прво место у класи Н 1. У 2017. години истакао се Никола Екмешчић победом у  класи КУП 2 за Фиће. Идуће године Екмешчић  је вицешампион , Марко Павловић шампион у Купу 1,а посада Иван Обрадовић –Душан Савић пласирала се на друго место у класи Н1 .Обрадовић и Екмешчић освајају друго место на релију 2019. године, Павловић осваја друга места  у ауто слалому и брдској трци. -У 2020. години било пуно одличних резултата. Посада Томо Никитовић – Марко Милановић  домогла се другог места у класи  Н2, дебитанти Филип Васовић – Небојша Гавриловић  освајају треће место у класи  Н1. У клупском надметању освојено је треће место. Горан Нешић из Београда, возио је за наш куб и заузео прво место у класи 3 на брдским тркама, Екмешчићу припало је друго место у класи Фића – каже први председник клуба Милан Мијаиловић. Тандем  Никитовић – Милановић прешао је у класу РЦ 4 2022. године и стигао до вицешампионске позиције. У минулој години пуно се очекивало од релија Тара, али је он отказан као и остали па су изостали резултати.

 АСК Шампион 04

 АСК Шампион 05

 АСК Шампион 06

 АСК Шампион 07

-Надамо се да ће текућа година бити успешна за наш клуб. Помажемо АСК Рабас мотор спорт клубу у настојању да Тара опет има свој рели и брдску трку. У томе велику помоћ пружа нам општина Бајина Башта, Спортски савез и остали аутомобилски клубови из нашег краја – каже Дејан Андрић.

Текст и фото : М.Андрић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest