Изборна скупштина ПУПС-а – Милорад Мандић председник

Са Скупштине ПУПС-аСа Скупштине ПУПС-а

На изборној скупштини  Партије уједињених пензионера Бајине Баште, одржаној у сали Ватрогасног дома, за председника Општинског одбора изабран је Милорад Мандић, који је и до сада био на тој функцији. За заменика председника изабран је Недељко Ракић, актуелни председник Општинског одбора удружења пензионера, а за секретара Дарко Савић. Изабрано је и 10 чланова Општинског одбора, Надзорни одбор и Дисциплинска комисија.

Изборна скупштина ПУПС-а Бајине Баште

Милорад Мандић и Недељко Ракић
Милорад Мандић и Недељко Ракић

Према усвојеном извештају о раду, у Србији има око милион и 700 хиљада пензионера, а од њих чак две трећине се налази у сиромаштву. Преко 400 хиљада пензионера имају пензију мању од 15 хиљада динара. У општини Бајина Башта, према последњем попису има око шест хиљада пензионера. Партија уједињених пензионера, која од скора у свом називу има и додатак Солидарност и правда, је у протеклом периоду имала живу политичку активност, борећи се за виталне интересе најстарије популације. Представници ове партије, заступљени у органима републичке и локалне власти, разматрали су и активно учествовали у решавању многих виталних проблема, посебно оних која се тичу најстаријих чланова друштва.

У плану рада Општинског одбора ПУПС-а посебна пажња ће бити посвећена разматрању кључних питања чланства, активном учешћу у свим предизборним активностима, пружању помоћи у остваривању социјалне заштите најугроженијим пензионерима. Партија ће се посебно ангажовати на пружању помоћи у формирању земљорадничких задруга у селу, као и другим потребама пољопривредног и сеоског становништва. Пажња ће бити посвећена и омасовљењу чланства, организацији и кадровском јачању партије.

Сретен Селаковић
Сретен Селаковић

Сретен Селаковић, координатор ПУПС-а за Златиборски округ, је истакао да је данас „привилегија бити члан ПУПС-а, партије часних, поштених и мудрих људи“. Добра сарадња Општинског одбора са Окружним одбором ПУПС-а, донела је и конкретне резултате. Посебно радује да се већ увелико остварује ПУПС-ов вредносни став – да пензије у потпуности прате раст плата у привреди. Ускоро се очекују и знатна повећања пензија, али и реализација још једног предлога који ће битно утицати на побољшање социјално-економског положаја старијих грађана. Реч је о социјалној пензији од најмање 100 евра за старије од 65 година који немају услове за остварење редовне пензије.

–  ПУПС се бори не само за интересе пензионера и свог чланства, већ и за друге, раднике, пољопривреднике и пролетере, бори се за солидарност и правду – истакао је, између осталог, Сретен Селаковић.

О. Додић

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest