Гимназија „Јосиф Панчић“ – Стефан Николић ђак генерације

Свечаност у Гимназији "Јосиф Панчић"Свечаност у Гимназији "Јосиф Панчић"

На пригодној свечаности у Гимназији „Јосиф Панчић“ из Бајине Баште обављена је подела диплома ученицима четвртог разреда, додела Диплома „ Вук Стефановић Караџић“ и проглашење Ученика генерације.

Стефан Николић са разредним старешином ДРагицом Сенић

За назив Ђака генерације одељенска већа из три четврта разреда предложила су осам кандидата. Комисија, на челу са директором Јованом Ђурићем и члановима  Вером Глишић Јовановић, Наташом Савић,  је обавила бодовање кандидата  и предложила Наставничком већу да се за Ђака генерације у школској 2018/19.години прогласи Стефан Николић, ученик 4 в разреда Гимназије „ Јосиф Панчић“. Наставничко веће је прихватило тај предлог.

Стефан Николић, осим одличног успеха, имао је сјајне резултате на такмичењима из наставних предмета током све четири гимназијске године. Сакупио је укупно 602 бода.

-Реч је о дивном момку, примерном у сваком погледу. Радан, одговоран , упоран и бескомпромисан, у најкраћем би била његова карктеристика. Хвала му на одличном репрезентовању наше школе и општине Бајина Башта. И остали кандидати заслужују похвале јер су такође били наши прави амбасадори са нешто скромнијим учинком у односу на Стефана Николаћа. Морам да истакнем да је Николић сваке године био учесник републичких такмичења из математике где је освајао прво, друго и треће место. Ове школске године имао је прво и друго место из математике, прво место на Књижевној олимпијади Србије и друго место из српског језика-каже директор школе Јован Ђурић.

Гимназијалци, носиоци Вукових диплома

Осим Стефана Николића, за назив Ђака генерације били су предложени Наталија Живановић, Јелена Марковић ( 4 а), Марија Вујић, Исидора Ристић (4 б) и  Марија Милинковић, Милица Малешевић и Јелена Тенић ( 4в ).

Носиоци Диплома „Вук Стефановић Караџић“ у овој школској години су:  Наталија Живановић, Јелена Марковић (4 а), Марија Вујић, Марија Јелисавчић, Милица Миличић, Емилија Ордагић, Исидора Ристић, Ана Стаменић (4б), Милица Милинковић,  Марија Малешевић, Стефан Николић, Огњен Секулић, Милева Симић, Емилија Средојевић, Ивана Стојановић, Јелена Тенић, Маријана Тодоровић ( 4в).

                                                                                                                М.Андрић

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest