Фудбалски таленти – Успешан деби Дарка Павловића

После пораза на свом терену од Слободе из Чачка, Слога је са неизвесношћу отпутовала на дерби Севојну у минулом колу Западно-моравске зоне. Голман Голубовић и штоперски тандем Ђорђевић- Костић, због картона, нису могли наступити. У тој ситуацији на голу се нашао Дарко Павловић, момак који је 15. јануара напунио 17 година.

– Било је страха како ће се Павловић снаћи на свом дебију у сениорском саставу. На срећу испало је све много боље од очекивања. Одбранио је пенал Карадаревићу и још неколико снажних шутева Ивановића, Ђајића и Терзића. Захваљујући понајвише њему, узели смо бод у игри без голова, последњих 10 минута имали смо играча мање, па смо и даље лидери Лиге. Са њим радим непуну годину дана. Пре тога тренирао га је Дејан Тимотијевић и Дејан Голубовић, наш први голман. Дарко има потенцијал. Висок је 187 сантиметара, на њему је да настави са озбиљним радом- каже Зоран Новаковић, тренер Слогиних вратара.

– Сањао сам дан кад ћу стати на гол сениорског тима. Шанса ми се указала на дербију у Севојну. Кажу да сам је искористио на најбољи могући начин. Било је добро, али сам имао и једну грешку која је остала некажњена. Један сам од оних који потичу из Слогине голманске школе за чији је рад задужен Дејан Голубовић. Од прекоманде међу сениоре, радим и са тренером Зораном Новаковићем. Знам да без рада нема ништа па ћу наставити са још јачим тренинзима и бар мало личим на мог узора Радишу Илића– вели Дарко Павловић.

Време ће показати хоће ли још један Подрињац имати препознатљиву голманску каријеру попут његових земљака Радише Илића, Мила Ђенића, Зорана Новаковића, Дејана Голубовића…

М.Андрић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest