Такмичари из физике из ОШ "Рајак Павићевић"

На такмичењу за ученике основних школа  из физике у текућој школској години,  са подручја општине Бајина Башта  учешће је узело њих 14. Биле су заступљене обе  градске и обе сеоске осморазредне школе. У конкуренцији осмака победио је Александар Симић са 42 бода из ОШ“ Рајак Павићевић“. Виктор Савић из ОШ „ Свети Сава“ био је други, имао је 21. бод. Богдан Спасић из исте школе са 10 бодова заузео је треће место.

Међу седмацима најбоља је била Тијана Марковић из ОШ “ Рајак Павићевић“. Сакупила је 36 бодова. Са  бодом мање такође прво место припало је  Ивану Николићу из ОШ“ Свети Сава“. На друго место са 25 бодова пласирао се Јанко Гагић из исте школе.

Вук Станковић из ОШ“ Рајак Павићевић“ заузео је прво место у конкуренцији шестака. Он је решио потпуно четири задатка од укупно пет и сакупио 80 бодова. Други је Лука Пајић са из ОШ “Душан Јерковић“ Костојевићи . Имао је 61 бод. Огњену Манојловићу из ОШ “ Рајак Павићевић“ 47 бодова  донело је треће место. Исто место припало је Анђелији Тешић из ОШ “Свети Сава“ са 42 бода.

Похвале су добили  осмакиња  Николина  Павловић из ОШ “ Стеван Јоксимовић“ Рогачица, шестаци Димитрије Спасић, Огњен Бајић из ОШ “ Свети Сава“. Ученике из ОШ “Рајак Павићевић“ припремала је Вера Манојловић из ОШ “ Свети Сава“ Љиљана Екмешчић, а из ОШ “Стеван Јоксимовић“ Рогачица и ОШ “ Душан Јерковић“ Костојевићи  Драган Вукашиновић.

М.Андрић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest