Сакупљено 90 џакова смећаСакупљено 90 џакова смећаСакупљено 90 џакова смећа

Канцеларија за младе из Бајине Баште  успешно  је организовала, од 22-28. марта, еколошку акцију под називом „ Башта неће смеће“. Читава недеља протекла је у активностима. У понедељак је у Канцеларији за младе обављено представљање ЛЕАП-а Бајине Баште. У уторак радило се на писању сценарија за еколошки видео волонтера Канцеларије за младе. Снимање еколошког видеа са циљем подизања свести о еколошким проблемима у Бајиној Башти урађено је у среду. У четвртак су чишћене дивље депоније на Тари у сарадњи НП Тара и Канцеларије за младе. У петак је радила едукативна радионица за волонтере. Централно место у њој припало је природним лепотама Србије, њиховом значају и потреби да се оне очувају. У суботу је уприличена акција чишћења десне обале  Дрине од Кућице на стени па до плаже на Рачи.

Учесници еколошке акције
Учесници еколошке акције

-Акција је трајала три сата. За то време 24 волонтера из Установе Култура, ТО „ Тара-Дрина“,  Канцеларије за младе, НП Тара,  ЈКП“ 12.септембар“ , општине и петочлана група из Костојевића сакупили су 90 џакова разног смећа. Међу учесницима акције била је и председница општине Бајина Башта Весна Ђурић – каже координатор у Канцеларији за младе Петар Нешковић.

Еколошка недеља „ Башта неће смеће“ завршена је приказом  еколошких видео материјала што је уједно био почетак месечне кампање која има за циљ да подигне еколошку свест грађана.

М.Андрић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest