Друго коло Дринског купа за пензионере МИЛИЋИ ПОБЕДИЛИ У РИБОЛОВУ, БАЈИНА БАШТА У СТРЕЉАШТВУ

Капитени три најбоље екипе у стрељаштву

Домаћин другог кола Дринског купа за пензионере, одржаног 16. маја, била је Бајина Башта. Такмичење се одвијало у спортском риболову и стрељаштву. Осим домаће екипе наступиле су и оне из Љубовије, Братунца, Бање Ковиљаче, Зворника, Власенице, Милића и Сребренице. Изостале су екипе Лознице и Малог Зворника.

Надметање у риболову одржано је на језеру Перућац. У екипној конкуренцији прво место припало је  Милићима, друго Братунцу, треће Бањи Ковиљачи. Бајина Башта била је четврта. Иза ње су Љубовија, Сребреница, Власеница и Зворник. Њену екипу чинили су  Милутин Петровић, Станојка Тодоровић и  Раде Дамљановић.

Капитени најбољих екипа у риболову са Србом Николићем

У појединчној конкуренцији прво место заузео је Чедо Сарић из Милића, други је његов суграђанин  Обрад  Радовић, трећи  Перо Милић из Браtунца.

У женској конкуренцији победила је Бобана Јовић из Бање Ковиљаче испред  Бајинобаштанке Станојке Тодоровић . Трећа је била Љиљана Јокић из Бање Ковиљаче. Такмичењем је успешно руководио Србо Николић уз помоћ  Радомира Дамњановића, а отворио га је председник Удружења пензионера Бајине Баште Недељко Ракић.

У гађању из ваздушне пушке најбоља је била екипа Бајине Баште у чијем саставу су били  Милош Петрићевић, Цака Лукић и Зорица Тадић. Она је сакупила 204 бода. Друго место припало је Вlасеници са 190 и треће Братунцу са 150 бодова. Следе Зворник, Сребреница, Љубовија, Бања Ковиљача и Милићи.

Бајинобаштанин Милош Петрићевић  са 84 бода победио је у појединачном надметању. Другопласрани Љубиша Алексић из Власенице имао је 72 бода као и трећепласирани његов суграђанин Ристан Ристановић. У женској конкуренцији доминирале су Бајинобаштанке  Цана Лукић и Зорица Тадић. Прва је сакупила  63, а друга 57 бодова. Такмичењем је руководио Спасоје Илић уз помоћ представникa Стрељачkе дружине “Радован  Раша Јовановић“.

Најбоље екипе и појединци  добили су дипломе, а сви учесници захвалнице.

По завршетку такмичења, одлични домаћин организовао је заједнички ручак за све такмичаре и судије. Трошкове су поделиле свих осам екипа на равне части.  Домаћин трећег кола Дринског купа биће Братунац.

Неђо Ракић уручио је захвалнице екипама

 

 КУП ОПРАВДАО ОЧЕКИВАЊА

Наше удружење било је иницијатор оснивања Дринског купа за пензионере. Била је то идеја дугогодишњег спортског радника Спасоја Илића, потпредседника нашег удружења. После другог кола, можемо да кажемо да је ово такмичењe у потпуности оправдало очекивања. Основни циљ је био да се људи трећег доба са обе обале Дрине друже, успостављају сарадњу и уједно се рекреирају- каже предсеник Удружења пензионера Бајине Баште Неђо Ракић.

Текст и фото: М.Андрић

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest