Дому здравља-ПОКЛОН ОД САЛЧИНА И ЕСМЕ

ДЗ "Евелина Хаверфилд", Хитна службаХитна Служба Дома здравља Бајина Башта
Хумани гест Салчина и Есме из Скелана, поклонили гардеробу Дому здравља Бајина Башта
Салчин и Есма уручили поклон др Тотошковићу

 

У Дому здравља „Евелина Хаверфилд“ из Бајине Баште пријатно су били изненађени када су крајем августа ове године на поклон добили медицинску гардеробу за 20  запослених у Хитној служби те здравствене установе. Обрадовали су их брачни пар из скеланског села Бараковићи Салчин и Есма Џанановић.

Ово двоје хуманих људи на почетку грађанског рата у Босни и Хецеговини успели су да се отргну од ратних страхота и да са двоје деце домогну се Шведске. Обоје су пре тога радили у Бајиној Башти.

– Ја сам као млад постао возач, возио сам у „Партизанском путу“ и „Хидротехници“ , а последњих десет година пред  несрећу која је задесила Босну 1992. године у Бајиној Башти сам радио као таксиста. Таксирајући, упознао сам многе људе и стекао пуно пријатеља. Та пријатељства су остала за сва времена-каже  Салчин Џанановић. Његова супруга Есма радила је у некадашњој бајинобаштанској Робној кући „Београд“.

-Била су то лепа времена којих ћу се сећати до краја живота. Наше предузеће имало је преко 100 запослених. Ја сам била једина Муслиманка, ништа ми није фалило, због тога  ми је Бајина Башта остала у срцу.

Салчин је у Шведској у почетку радио у фабрици стиропора. Последњих десет година пред пензију имао је своју продавницу мешовите робе. У родном крају проводи пола године, а другу половину у Шведској где су му деца.

-Док сам у родним Бараковићима, скоро свакодневно скокнем до Бајине Баште. Видим се са пријатељима и старим другарима на кафи. Пре три године, преко једног мог пријатеља, упознао сам доктора Бору Тотошковића из бајинобаштанског Дома здравља. У то време имао сам проблема са десном руком. Био сам код више лекара у разним местима, али ме је рука и даље болела. Тек кад сам отишао на преглед код Боре и после његове терапије, рука је оздравила. Желео сам да му се реванширам за све што је учинио за мене а и да мало помогнем Дом здавља са скромном донацијом.  Ја и супруга одлучили смо да купимо гардеробу за запослене у Хитној служби где је Боро руководилац-вели Салчин Џанановић.  Он је са супругом донео гардеробу 24. августа и уручио ју је др Бори Тотошковићу. Том приликом изразио је спремност да настави са донацијам тој установи.

-Хвала Салчину и госпођи Есми на поклону. Захваљујем се у лично име, али и у име нашег пословодства на челу са др Стојанком Ђурић. Комплети одеће су предивни и квалитетни. Увек има добрих људи који нас с веремена на време обрадују неком донацијом за наш Дом здравља- наглашава др Боро Тотошковић.

                                    Текст и фото: М.Андрић

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest