Делегација Министарства за спорт и омладину у Бајиној Башти

Давор ШтефанекДавор Штефанек у разговору са спортистима Бајине БаштеДавор Штефанек у разговору са спортистима Бајине Баште

Спортска делегација Министарства Србије за спорт и омладину, у којој су били помоћник министра за спорт Дарко Удовичић,  председник Спортског савеза  Србије Давор Штефанек и генерални секретар Горан Маринковић са сарадницима, 2. септембра  била је у радној посети Бајиној Башти. Госте су дочекали председница општине Весна Ђурић, њен заменик Радомир Филиповић, помоћник председнице општине за спорт, омладину и туризам Миленко Ордагић, председник Спортског савеза Бајине Баште Петар Ракић и секретар те асоцијације Милан Стаменић.
Најпре је одржан једносатни радни састанак на коме је домаћин упознао госте са стањем у бајинобаштанском спорту, његовим потенцијалима и потребама да он буде још масовнији и квалитетнији.

SS 3-

-Желим најпре да се захвалим нашим гостима из Министарства за омладину и спорт. На радном састанку сам им предочила велики потенцијал Бајине Баште кад је у питању спортски туризам и сам спорт. Судећи по масовности спорта у нашој општини, имамо 24 клуба  и још неколико других облика спортског организовања, можемо да кажемо да је ово спортски град у коме се одржавају атлетски, кошаркашки, фудбалски, одбојкашки  кампови… Уз то, бројне су екипе из разних спортова које долазе у наш крај на летње и зимске припреме. Ја сам на радном састанку предочила оно шта нам је у овом времену најпотребније како би се створили повољнији услови за спорт, спортски туризам и реекреацију. Затражили смо помоћ Министарства за омладину и спорт у реконструкцији тартан стазе и уређењу трибина у Спортском центру „Браћа Милутиновић“. ФК Слога ушла је у виши ран г па то захтева одређену инфраструктуру  прописану за такмичење у Српској лиги, а потребна су и већа новчана средства- каже Весна Ђурић, председница општине Бајина Башта.

SS 2-

Узимајући реч, председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек је, између осталог, рекао:

-Имали смо одличан и конструктиван састанак са представницима општине Бајине Башта. Председница општине има изванредне идеје. Настојаћемо да их заједнички реализујемо у што већем броју. Деца су наша будућност и у њих треба улагати и кад је у питању спорт. Они ће нам то на најбољи начин вратити кроз резултате. Ја са истим еланом се борим за развој спорта као што сам се некад борио на струњачи да донесем што више медаља за моју земљу. Деца заслужују одговарајуће услове за бављење спортом. То је један од кључних елемената за постизање резултата који треба да буду бољи од оних које смо ми остваривали.. Повећано улагање у спорт одразило се на наше резултате  и на број медаља које нам стижу са највећих такмичења. Важно је децу укључити у спортске активности још од првих школских дана. Временом ће она сама да се нађу у оном спорту који им највише одговара. Улога учитељица и учитеља је ту важна. Ја се сећам да сам у једном тренутку имао четворку из физичког васпитања јер сам по конституцији био мали и нисам успевао да прескочим козлић. Ипак, то ми није сметало да касније постанем светски и олимпијски победник. Дакле, подршка родитеља и просветних радника је потребна уз напомену да децу не треба силом терати да се баве неким спортом нити очекивати да ће сви достићи славу Ђоковића или Роналда. Нека здраво одрасту, не морају. нити сви могу. имати врхунске резултате.

О посети граду на Дрини  помоћник министра у Министарству омладине и спорта Дарко Удовичић је истакао:

+Лепо нам је било у Бајиној Башти. Захаваљујем у име Министарства,  у своје име и у име министра Вање Удовићчића, који није могао да дође. Размотрили смо неколико пројеката које нам је домаћин предочио. Трудићемо се да у наредном периоду заједно створамо боље услове за развој спорта у Бајиној Башти, мада су они и сада добри. Користим прилику да се председници општине захвалим на издвајању средстава за спорт у општини Бајина Башта. Сигуран сам да ће бити још контаката и долазака у овај крај све у циљу унапређења услова за спорт.

По завршетку радног састанка, делегација Министарства за спорт и омладину, заједно са својим домаћинима, посетила је Спортски центар „ Браћа Милутиновић“ где је на теренима за мале спортове „ Петар Севић“ одржан Мали сајам спорта. Присутнима су се обратили Давор Штефанек, Дарко Удовичић и Весна Ђурић. Потом је Давор Штефанек уручио један број спортских реквизита који су намењени школама.

SS 5-

 

SS -6

SS 4--

Мали сајам спорта окупио је представнике више клубова који су показали део свог спортског умећа. Били су ту: ОК Дрина, ОК Тара, ПК Тара, ШК Бајина Башта, АСК Рабас мотоиспорт, АСК Гина ауто спорт, АСК  Шампион, АСК Рид СПОРТ, АСК Фокус ББ,  КК Омладинац, КК Дрина, СД „ Раденко Јовановиоћ Раша“,ФК Слога,  Трибалион клуб, АК Аутоцентар, КК Студент и КК Тара.

Делегација  Министасртва омладине и спорта и њени домаћини посетили су сваког учесника Малог сајма спорта и упознали се са њиховим резултатима. Давор Штефанек  опробао се у кошарци, стрељаштву ,фудбалу и аутомобилизму уз бурне аплаузе учесника сајма.

-Добили смо похвале за организацију ове манифестације. Хвала свим клубовима  који су се одазвали на позив да буду део Малог сајма спорта. Иначе, ово је трећи пут како се он одржава у последње четири године. Лане га нисмо имали због вирусне епидемије  -каже Петар Ракић, председник Спортског савеза Бајине Баште.

Текст и фото: М.Андрић

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest