Дан општине: Награде ученицима и наставницима

Povodom Dana opstine prijem za učenike i nastavnikeDjak generacije i visetruki pobednik na republickim takmicenjima gimnazijalac Jovan Djordjevic
Nagradjeni ucenici i nastavnici
Nagradjena profesorka Danica Blagojevic
Nagrada za profesorku Danicu Blagojevic

Пријем  поводом Дана општине

НАГРАЂЕНИ УЧЕНИЦИ И НАСТАВНИЦИ

Председник општине Бајина Башта Радомир Филиповић са сарадницима организовао је поводом Дана општине пријем за ученике генерације из основих и средњих школа, добитнике диплома „Вук Караџић“, ђаке који су освојили једно од прва три места на републичким такмичењима и њихове наставнике. Добитнике награда  најпре је поздравила председица СО Весна Ђурић. Она, председик Филиповић и заменик председника општине Петар Петровић су им уручили награде.

Ученици генерације у овој години су Николија Вуковић (ОШ“ Свети Сава“), Јована Кадијевић и Тијана Милановић (ОШ“ Рајак Павићевић“), Ивана Милаковић (ОШ“Стеван Јоксимовић“ Рогачица), Јован Ђорђевић (Гимназија „Јосиф Панчић“) и Јована Васић (Техничка школа). Они су добили  књигу са посветом на овом пријему, а сутра на свечаној седници Скупштине општине биће им уручени  златници са ликом Вука Караџића и новчане награде од по 10 хиљада динара. Носиоци дипломе „Вук Караџић“ награђени су књигом са посветом општине и навчаним износом  од по 5 хиљада динара. Из ОШ “ Свети Сава“ ово признање припало је Николији Вуковић, Сари Пурић, Андреју Лекићу, Његошу Николићу, Огњену Маринковићу, Дрини Марковић, Николи Лакићу, Андријани Катанић, Лени Ђуровић. Добитници истог признања из ОШ “Рајак Павићевић“ су Јована Кадијевић, Тијана Милановић, Јована Мијаиловић, Милан Петровић, Александра Димитријевић, Марија Стаменић, Мина Васић, Урош Симић, Урош Злојутро. Из рогачичке школе признања су добили Ивана Милаковић, Радован Маринковић, Ивана Вујетић, Катарина Благојевић. Јован Ђорђевић, Сања Живановић, Јована Јовановић, Милан Стаменић, Кристина Митровић, Исидора Павловић су добитници дипломе „Вук Караџић“ из Гимназије „Јосиф Панчић“.  Из Техничке школе добитница је Јована Васић.

За успех на републичким такмичењима новчано су награђени ученици  ОШ“ Рајак Павићавић“  Павле Кадијевић, Александра Димитријевић, Тијана Карадаревић, Сања Павловић, Анђела Ивановић као појединици. За екипни успех из атлетике награда је припала  Милици Ђунисијевић, Сањи Павловић, Тијани Карадаревић, Марти Милановић, Магдалени Радојичић, Нели Радивојевић, Јовани Јевтић и Татјани Баштовановић. Награђени су и наставници из те школе Вера Манојловић, Десанка Печеничић и Даница Благојевић. Из ОШ“ Свети Сава “ награде су добили Андреа Крњић, Николија Вуковић, Александра Вуковић и њихови ментори Јасминка Митровић и Драгош Дакић. Из Гимназије „Јосиф Панчић“  добитници награда су  Јован Ђорђевић, Јован Јанковић, Стефан Николић, Јелена Нешковић, Марија Милинковић, Јован Његић, Дајана Мочевић и професори  Јелена Стојкановић, Дана Јовановић, Георгина Ђурић,  Миља Петровић.

 

Радомир Филиповић:

ВИ СТЕ ПОНОС ОВОГ ГРАДА

            Поздрављајући ученике,  њихове наставнике и родитеље, председник општине Радомир Филиповић је ,између осталог, рекао и ово:

–   Част ми је да вас поздравим у име општине и своје лично име. Ви сте понос овог града. Неко од вас у блиској будућности  биће на мом месту и мојих сарадника. Битно је да Бајина Башта буде препознатљива по вама. Посебно се захваљујем вашим професорима који су заједно са вама допринели да постигнете најбоље резултате и вашим родитељима што улажу у вас. Сви заједно допринели сте да се подигне углед наше општине. Наставите да будете успешни, школујте се даље, али и вратите се да водите овај град.

                                                                                                       Текст и фото: М.Андрић

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest