Повеља Дому здравља "Евелина Хаверфилд"

Свечаном седницом Скупштине општине одржаном 26. јула и доделом признања, обележен је Дан општине Бајина Башта. Седница је почела слушањем химне  Боже правде коју је отпевала Марија Малиџан и извођењем сплета игара  КУД Јелек. Потом је присутне поздравио председник СО Бајина Башта Младен Лукић, а глумац Јован Јелисавчић казивао је историјат Бајине Баште онако како га је у свом делу видео књижевник Светислав Басара. Уследило је краћи пресек историјата, остварених резултата и наредних планова активности општине Бајина Башта о коме је говорила председница Весна Ђурић. Честитку за Дан општине  и похвалу на њен рачун  упутила је државна секретарка у Министарству државне управе и локалне самоуправе Маја Манџукић.

Маја Манџукић, државна секретарка у Министарству локалне самоуправе
Маја Манџукић, државна секретарка у Министарству локалне самоуправе

Повељу општине Бајина Башта добио је Дом здравља“ Евелина Хаверфилд“. О историјату те установе и њеном доприносу у сузбијању епидемије изазване корона вирусом говорила је директорка др Душица Јовановић.

Зaхвалнице у области пољопривреде додељене су Маринку Крстићу  из Оклеца, Мирјани Стевановић из Овчиње, Димитрију Милутиновићу из Гвосца,  Боривоју Лишанину из Бајине Баште, Лазару Благојевићу из Пепеља, ,Зорану Митровићу из Пилице и  Николи Живановићу из Бајине Баште.

Добитници захвалница
Добитници захвалница
Ђаци генерације
Ђаци генерације

Из области хуманитарног рада добитници захвалница су  волонтери Црвеног крста Бајина Башта и Добровољно ватрогасно друштво Бајина Башта. Бориша Чолић добитник је захвалнице  из области туризма. Др Марко Стојановић  добитник је захвалнице из области спорта. Захвалницу је добио и Милорад Радовановић из Бајине Баште из области старих заната. Исто признање добио је потпуковник  пилот Предраг Милутиновић из Бајине Баште.  Постхумно захвалница је додељена  заставнику  Небојши Драјићу из Јакља. Ученицима који су понели назив „ Ђак генерације“ уручене су новчане награде.

Текст и фото М.Андрић

НАГРАЂЕНИ ИГРАЧИ И ТРЕНЕРИ СЛОГЕ

Поводом Дана општине новчане награде додељене су  фудбалерима и стручном штабу  Фудбалског клуба Слога за изузетне спортске резултате  и пласман у Српску лигу- Запад. Спортски савез општине Бајина Башта доставио је списак играча и тренера којима припада награда. У њихово име награду је примио капитен Дејан Голубовић.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest