Екипа ОШ РогачицаЕкипа ОШ РогачицаЕкипа ОШ Рогачица

На трећој манифестацији „ Ћирилична баштина“, одржаној крајем маја у Бајиној Башти, велики интерес код основаца и средњошколаца изазвала је едукативно-забавна игра „ Тражим ћирилицу“. Циљ игре је био да се промовишу ћирилица, српски језик и да се провери ученичко знање из области тог језика и историје манастира Раче . У конкуренцији пет екипа из основних школа прво место освојила је  екипа „ Поносни језичари“ из ОШ“ Стеван Јоксимовић“  Рогачица. У њеном саставу су биле ученице Нађа  Богдановић, Јована Гајић, Николина Јовановић, Драгана Гајић и Николина Павловић.

-Било је лепо такмичити се у Спортском центру „ Браћа Милутиновић“. Ја и моје другарице показале смо највише и освојиле прво место. Добиле смо пехар, медаље и пригодне поклоне – каже Нађа Богдановић.

ЕКИПА "ДУШАН СИЛНИ"
ЕКИПА „ДУШАН СИЛНИ“

У средњошколској конкуренцији наступило је шест екипа. Прво место припало је екипи „ Душан Силни“ из бајинобаштанске Гимназије „Јосиф Панчић“. Екипу су чинили  капитен Вељко Матић, Марко Спасојевић, Данило Новаковић, Урош Бајић и Лука Веизовић.

-Име наше екипе каже да смо силни, и било смо. Добро смо се забавили, обновили знање, на крају се радовали због победе – вели капитен Вељко Матић.

М.Андрић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest