Maрковић на победничком постољу у КраљевуMaрковић на победничком постољу у КраљевуMaрковић на победничком постољу у Краљеву

На атлетском Републиком првенству Србије за сениоре, одржаном 5. јуна у Краљеву, наступила су и три представника Атлетског клуба Аутоцентар из Бајине Баште. Мала дружина, предвођена тренером Јованом Ђурићем, имала је успешан наступ.

Скакач у вис Божидар Марковић потврдио је класу и заузео друго место скоком од 208 сантиметара. Победник Стевић скочио је три сантиметра више. Тако је, после другог места на дворанском првенству Србије, успео да буде други и на отвореном.

-Пред одлазак на такмичење у Краљево  на тренингу сам повредио кук и то ми је сметало. Смогао сам снаге да све висине прескочим из првог покушаја па ми је то донело сребрну медаљу. Сада ми је најважније да санирам повреду пред следећа такмичења која ће одлучивати о месту у репрезентацији за њене наступе на интернационалној сцени. Стигле су ми бројне честитке за успех у Краљеву. Међу њима је и она коју ми је упутио Ференц Камаси, мој тренер са којим сам радио за време студија у Новом Саду – каже Божидар Марковић.

Још један изабраник професора Ђурића имао је одличан наступ у Краљеву. Јуниор Дејан Јовановић, у дисциплини скок у даљ,  скоком од 6,91 метар пласирао се на пето место.  Уједно му је то био лични рекорд.

На овом првенству учествовала је и јуниорка Тијана Карадаревић. Такмичила се у троскоку. Заузела је осмо место скоком од 11,39 метара.

-Задовољни смо наступом сва три наша атлетичара. Од Марковића  увек очекујемо добре резултате и он то редовно постиже. Јовановићев лични рекорд увећан за 21 сантиметар наговештава  да ће ускоро скакати преко седам метара. Тијана се све боље сналази у новој дисциплини троскоку. Очекујемо да ће следећи њени наступи донети јој напредак – вели тренер Јован Ђурић.

М.Андрић

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest