ФК СЛОГА 1958. ГОДИНЕ

Спортски медији у свету недавно су објавили  вест  о необичној ситуацији у којој се нашао  фудбалер лондонског Арсенала Габријел Магаљаеш  јер је на мечу са Брајтоном остао без зуба. После дуела отрчао је до своје клупе где је део поломљеног зуба предао свом стручном штабу а остатак поломљених зуба је претраживао по терену. Овом фудбалеру се нешто слично још једном догодило  и због ове бизарности утакмица је прекинута.

Шездесетих година прошлог века, истим поводом  један фудбалски меч прекинут је и у Бајиној Башти.  У монографији ФУДБАЛСКИ СПОМЕНАР  о ФК Слога Бајина Башта, аутора Ратомира Блануше, објављена је ова  истинита анегдота.

„Деценију и по дрес Слоге носио је велики борац Милутин Лазаревић – Луле. Давао је увек све од себе играјући у одбрани, обично на месту левог халфа. За популарног Лула везане су многе анегдоте, а једну шаљиву догодовштину, у којој је овај фудбалер био главни актер, забележила је спортска штампа. Као дописник београдског „Спорта“ објавио сам чланак под насловом ПРЕКИНУТА УТАКМИЦА ЗБОГ ИЗГУБЉЕНОГ ЗЛАТНОГ ЗУБА.  Шта се заправо догодило? У једном дуелу пред својим голом, Луле се у жестокој борби за лопту , сударио  са противничким играчем. Лопта је избачена далеко у  поље, а Луле се ухватио за главу и почео нешто да тражи  пред својим голом. Судија, видевши да се нешто чудно догађа, прекинуо је утакмицу и Лула упитао о чему се ради. „Изгубио сам златан зуб и сад га тражим у овој прашини“. Настала је потом општа претрага терена у коју су се укључили фудбалери оба тима, заједно са судијама. Тек када је , после подужег прекида,  на терену од шљаке златан зуб пронађен, судија је дао знак да се утакмица настави.

Овај догађај засмејавао је фудбалску чаршију, а Луле, иначе велики добричина, послао је аутору  чланка новогодишњу честитку са поруком:  „Новинару, оно што си писао у прошлој, немој писати у овој години.“

На фотографији је састав ФК Слога из 1958. године. Стоје  с лева, Цвијо Вукашиновић, Милутин Лазаревић-Луле, Микача Јелисавчић, , Мићун Рајаковић, , Ђоко Ордагић,  Зоран Танасијевић, и Милош Чучковић. Чуче Владимир Лазаревић- Влаја, Милан Јовановић-Магаре,  Ранко Ковачевић и Александар Јакић-Јакино. (Снимљено 7.октобра 1958. Године. Својина Зорана Танасијевића)

Р.Б.

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest