„ББ корзо“ нова манифестација

ByББ ГЛАС

24. новембар 2023.
Корзо 5Корзо 5Корзо 5

Постављањем металне заштитне ограде за 22 стабла новопосађених липа у реконструисаном делу Уличице кнеза Милана Обреновића , од стране извођача радова фирме Радмонт, званично су окончани сви пројектом планирани послови. Поводом тога,  23. новембра у раним послеподневним сатима, одржана је мала свечаност под називом „ББ корзо“ а осмислила ју је Туристичка организација Тара- Дрина. Према речима заменика  директора те организације Синише Спасојевића, идеја је да из овог догађаја наредних година изнедри се манифестација која би представљала причу о старој Бајиној Башти са нагласком на чувени бајинобаштански корзо који и данас има пуно присталица.

На стартном „ ББ корзоу“ приказано је више фотографија из прошлости Бајине Баште. КУД Јелек  са своје две поставе одиграо је неколико игара, а на штанду „Тарске орхидеје“ могли су се видети и  купити радови из домаће радиности.

Корзо 2- КУД Јелек

Корзо 1- КУД Јелек

Корзо 3- Штанд домаће радиности

На овој свечаности била је  и председница општине Бајина Башта Весна Ђурић са сарадницима, Младеном Лукићем, председником Скупштине општине Бајина Башта и главним општинским урбанистом Милошем Јелисавчићем. Они су најавили наставак реконструкције ове улице у идућој години. Кад се окончају  ти радови, град ће добити  диван улични простор за многе садржаје међу којима је свакако и корзо.

Текст и фото : М.Андрић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest