Руски-професори

Наше две професорке руског језика, Невена Алексић (гимназија “Јосиф Панчић”) и Олгица Филиповић (ОШ “Свети Сава”) су протеклих дана имале велику част да учествују на Међународном практикуму русиста “Компетенције професионалног развоја у образовању”, који је одржан у Србији је од 22. до 25. октобра.

Практикум је трајао три дана, два дана у гимназији ”Јован Јовановић Змај” у Новом Саду и један дан на Филолошком факултету у Нишу. Циљ овог практикума је подржавање и јачање положаја руског језика, популаризација руске науке, културе и образовања.

Предавачи су били стручњаци из области русистике из Русије, Македоније, Бугарске, Црне Горе и Србије. Практикуму је претходио циклус вебинара у ком је професорка Олгица Филиповић два пута била у улози спикера, на тему ИКТ у настави руског језика кaо страног. Присуствовао је велики број професора руског језика и књижевности као и велики број ученика и студената. У току три дана одржан је велики број радионица и лекција, јавних часова, презентоване најновије технологије у образовању и уџбеници.

О. Ф.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest