Бајина Башта: За енергетску ефикасност 128 уговора

Потписивање уговора корисника средставаПотписивање уговора корисника средставаПотписивање уговора корисника средстава

После краћег обраћања председнице општине Весне Ђурић  изабраним грађанима на конкурсу за суфинансирање мера енергетске санације породичних кућа и станова, у сали Скупштине општине Бајина Башта  11. новембра  2022. године  обављено је потписивање уговора. Уговори се односе на замену столарије, унапређење термичког омотача, термо технолошких инсталација и замену котлова, а потписали су га представник општине, добитници средстава и извођачи радова.

Обраћање председнице ОпштинеДобитници средстава

Потписивање уговора извођача радова
Потписивање уговора извођача радова

-На конкурс се јавило 158 грађана а за 128 су обезбеђена средства. Листа није коначна јер су неки одустали због немогућности учешћа у реализацији. За замену столарије корисници добијају максимум 140 хиљада динара, за куповину котлова 110, за радијаторе и други материјал 120 хиљада динара. После потписивања уговора , извођачи радова почињу  са пословима. По завршетку, долазе у општину да наплате део средстава које је општина издвојила за субвенцију – каже председник Комисије за енергетску санацију Милош Јелисавчић.

У овој години  за суфинансирање енергетске ефикасности обезбеђено је 16 милиона динара. Пола од тога су општинска средства, другу половину дало је Министарство рударства и енергетике Републике Србије. Укупно суфинансирање  износи 50 посто од вредности  инвестиције рачунајући и порез.

Текст и фото: М.Андрић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest