Потписивање уговора корисника средстава

После краћег обраћања председнице општине Весне Ђурић  изабраним грађанима на конкурсу за суфинансирање мера енергетске санације породичних кућа и станова, у сали Скупштине општине Бајина Башта  11. новембра  2022. године  обављено је потписивање уговора. Уговори се односе на замену столарије, унапређење термичког омотача, термо технолошких инсталација и замену котлова, а потписали су га представник општине, добитници средстава и извођачи радова.

Обраћање председнице ОпштинеДобитници средстава

Потписивање уговора извођача радова
Потписивање уговора извођача радова

-На конкурс се јавило 158 грађана а за 128 су обезбеђена средства. Листа није коначна јер су неки одустали због немогућности учешћа у реализацији. За замену столарије корисници добијају максимум 140 хиљада динара, за куповину котлова 110, за радијаторе и други материјал 120 хиљада динара. После потписивања уговора , извођачи радова почињу  са пословима. По завршетку, долазе у општину да наплате део средстава које је општина издвојила за субвенцију – каже председник Комисије за енергетску санацију Милош Јелисавчић.

У овој години  за суфинансирање енергетске ефикасности обезбеђено је 16 милиона динара. Пола од тога су општинска средства, другу половину дало је Министарство рударства и енергетике Републике Србије. Укупно суфинансирање  износи 50 посто од вредности  инвестиције рачунајући и порез.

Текст и фото: М.Андрић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest