Detalj iz Bajine Baste

 

Потписивањем Меморандума о разумевању и сарадњи између Министарства  државне и локалне самоуправе Републике Србије, Савета Европе и локалне самоуправе, општина Бајина Башта  постала је део Пројекта „Управљање људским ресурсима на нивоу локалне самоуправе .Пројекат се заједнички финансира од стране Европске уније и Савета Европе, а спроводи га Савет Европе у Србији.

– Ово је друга фаза спровођење пројекта „ Управљање ресурсима у локалној самоуправи“. Прва фаза трајала је две године, 2016. и 2017. Циљ пројекта је да донесе унапређење система развоја људских ресурса и управљања њима у јединицама локалних самоуправа. Пројекат се састоји из две главне компоненте. Прва се односи на унапређење функције, а друга на унапређење система развоја људских ресурса на локалном нивоу- каже начелница Општинске управе  Јелена Филиповић.

Јелена Филиповић, начелница Општинске управе
Јелена Филиповић, начелница Општинске управе

Очекује се да ће пројекат допринети успостављању правног и процедуралног оквира на националном , али и на локалном нивоу у складу са реформом јавне управе чији је процес у току. Пројекат ће помоћи  развоју ефикасијег и усклађенијег оквира за стручно усавршавање и професинални развој запослених у локалним самиуправама и ка свеопштем унапређењу капацитета и компетенција локалне самоуправе.

                                                                                          Текст и фото: М.Андрић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest