Републичка Агенција за безбедност саобраћаја недавно је саопштила податке о страдалим у саобраћајним несрећама на подручју општине Бајина Башта. Према речима саобраћајног инспектора  у бајинобаштанској општини Мила Ђенића, члана Комисије за безбедност саобраћаја, подаци су алармантни кад је у питању број погинулих тракториста у последњих шест година. Од укупног 13 погинулих  лица у саобраћајним несрећама 7 су трактористи што у процентима износи 54 посто. Тај проценат на нивоу Републике Србије је 5 посто. По тим подацима општина Бајина Башта је најлошија у држави.

Milorad Cvijovic, predsednik Komisije za bezbednost saobracaja
Милорад Цвијовић, председник Комисије за безбедност саобраћаја

-Морамо учинити напор да се ови негативни подаци  о погибијама тракториста у нашој општини што је могуће више ублаже у наредном периоду. Комисија за безбедност саобраћаја предложиће више мера које треба да побољшају безбедност тракториста. Међу тим мерама су набавка заштитних рамова, светлосних ротација, табли за означавање спорих возила и побољшање едукације тракториста од стране Агенције за безбедност саобраћаја. Појачаће се контрола тракториста у саобраћају од стране саобраћајне полиције у насељеним местима и на сеоским путевима – каже Милорад Цвијовић, председник  Комисије за безбедност саобраћаја у општини Бајина Башта.

Комисија упућује апел трактористима да редовно врше техничке прегледе трактора, обраћају пажњу на  услове пута, конфигурацију терена, да не управљају трактором под дејством алкохола и да трактор не возе пре стицања права за то, тачније пре добијања дозволе.

М.Андрић

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 × 5 =

Pin It on Pinterest