Разматрање пројекта на лицу места пред почетак радоваРазматрање пројекта на лицу местаРазматрање пројекта на лицу места пред почетак радова

Обиласком Трга Душана Јерковића и  ограђиавањем градилишта, 19. новембра почели су први радови на његовој реконструкцији. Стручњаци из фирме Бауесен из Лазаревца, која је добила посао, заједно са представницима Јавног комуналног предузећа 12. септембар из Бајине Баште и архитектом Милошем Петковићем, аутором плана реконструкције, сачинили су план ограђивања Трга и одредили коридоре којима ће грађани моћи да се крећу на том делу града.

Трг, реконструкција, ограђивање градилишта

Пројекат реконструкције Трга Душана Јерковића
Пројекат реконструкције Трга

– Данас смо оградили градилиште како би га формирали и одмах почели са планираним радовима. Најпре ће се рушити постојеће плоче, одвозити материјали и тако вршити припрема за даље радове. Остављањем коридора, омогући ћемо грађанима да имају пролаз кроз Трг – каже Мирко Живановић, представник фирме Бауесен.

– Kао што је рекао Мирко, данас ограђујемо градилиште и  обављамо припремне радове, под којима се подразумева уклањање свих жардињера и осталог што је неопходно. Затим наступају заједно комуналци и радници Баусена на санацији канализационе и водоводне мреже. Потрудићемо се да градилиште буде максимално обезбеђено са пролазима до објеката као што су банке, Робна кућа, Национални парк Тара, трговине и Општина – каже архитекта Милош Петковић.

Петковић наглашава  да ће динамика радова зависити од подземне инфраструктурне мреже, која је велика непознаница, и временских прилика. Kоначан завршетак би требало бити до краја маја идуће године.

Текст и фото: М. Андрић

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest