Иван Марковић, Тодора Алексић и Весна Ђурић

ПРВИ САСТАНАК  КООРДИНАЦИОНОГ ТИМА

Detalj sa sastanka

У складу са Законом о локалној самоуправи, општина Бајина Башта покренула је процедуру  израде Плана свог развоја у периоду 2022-2029. година. Председница општине Весна Ђурић 29.јуна 2022. године донела је Решење којим је формиран Координациони тим од 24 члана. На челу тима је председница општине, а координатор је Иван Марковић.

– Ова Стратегија развоја општине је изузетно важна нарочито када су у питању капиталне инвестиције. У њену израду и реализацију укључићемо све расположиве капацитете. Очекујемо и помоћ од Регионалне развојне агенције из Ужица са којом имамо одличну сарадњу и од које добијамо помоћ. Она нам помаже и око тунела Кадињача – каже Весна Ђурић.

Први радни састанак Координационог тима одржан је данас ( 25. октобра ). У раду су учествовали и представници Регионалне развојне агенције из Ужица на челу са Тодором Алексић, вишом саветницом.  Вође тематских група презентовале су шта је урађено до сада. За област туризма задужен је Синиша Спасојевић, за технолошки развој Ана Илијашевић, за друштвени развој Марица Вуковић, за заштиту животне средине Драгана Ивановић, за привреду Сања Бјеличић и инфраструктуру Иван Марковић.

Ана Илијашевић
Ана Илијашевић
Драгана Ивановић
Драгана Ивановић
Марица Вуковић
Марица Вуковић
Синиша Спасојевић
Синиша Спасојевић

-Приликом израде Плана развоја општине Бајина Башта  2022-2029. године, утврдили смо његове фазе. Кренули смо од  припрема и организације процеса. У току је  преглед и анализа постојећег стања. Следи дефинисање визије, односно жељеног стања, дефинисање приоритетних циљева, дефинисање мера, дефинисање оквира за спровођење, извештавање и вредновање Плана развоја са јавном расправом, усвајање и  његово објављивање –  истакао је  координатор Иван Марковић.

ТЕМАТСКЕ  ГРУПЕ

Тематске групе за израду поменутог Плана развоја су : туризам, економски развој (пољопривреда, рурални развој, привреда), друштвени развој ( становништво и образовање, млади и спорт, здравствена и социјална заштита, култура, медији и информисање) заштита животне средине и инфраструктура.

Текст и фото: М.Андрић

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest