Бајина Башта: Општинско спортско такмичење пензионера

Учесници такмичења пензионераУчесници такмичењаУчесници такмичења - пензионери

У Спортском центру „Браћа Милутиновић“ и Шах клубу ,29. августа одржано је општинско спортско такмичење пензионера.Такмичење се одвијало у пет дисциплина у мушкој и женској конкуренцији. Уједно је то било и изборно надметање за састав репрезентације која ће се такмичити на окружном нивоу чији ће домаћин бити Севојно. Учеснике такмичења поздравио је председник Удружења пензионера Бајина Башта Недељко Ракић, а са пропозицијама упознао их је председник Комисије за спорт Спасоје Илић.

У укупном пласману  мушкараца први је Братислав Васиљевић, други Радиша Стаменић, трећи Обрад Ђоковић. Они су изборили место у репрезентацији општине Бајина Башта. У женској конкуренцији  победник је Мира Јелисавчић испред Раде Ристић и Едите Ђорђевић. Мира и Рада су такође избориле место за петочлану репрезентацију општине.

Репрезентација Бајине Баште
Репрезентација Бајине Баште
Брзо ходање
Брзо ходање
Кошарка
Кошарка
Фудбал
Фудбал
Најбољи шахисти
Најбољи шахисти
Пикадо
Пикадо

У фудбалу код мушкараца најуспешнији је био Небојша Јовановић, код жена  Едит Ђорђевић. У кошарци су доминирали Братислав Васиљевић и Мира Јелисавчић. Они су били најбољи и у пикаду. У брзом ходању прваци су Обрад  Ђоковић и Мира Јелисавчић, у шаху Владимир Васић и Едит Ђорђевић.

-Изузетно сам задовољна јер сам победила у три дисциплине и постала члан општинске репрезентације пензионера. Надам се нашем добром пласману и на окружном такмичењу у Севојну – вели Мира Јелисавчић.

Судијска екипа на челу са Милошем Петрићевићем добро је обавила задатак. Уручење диплома најуспешнијима обављено је на тераси Клуба пензионера.

Недељко Ракић и Спасоје Илић
Недељко Ракић и Спасоје Илић

-Све је  протекло у најбољем реду. Очекивали смо да ће бити више такмичара, али су неки отказали наступ пред само такмичење. Хвала свима који су се такмичили и онима који су помогли да све буде на жељеном нивоу. Нашој репрезентацији желим да се пласира међу четири на Златиборском округу и тако избори одлазак на Олимпијаду пензионера Србије- каже Недељко Ракић.

Текст и фото : М.Андрић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest