Бајина Башта: Носиоци изборних листа о резултатима избора

Са бирачког места у Бајиној БаштиСа бирачког места у Бајиној БаштиСа бирачког места у Бајиној Башти

На ванредним изборима за одборнике у СО Бајина Башта одржаним 3. априла највише мандата освојили су напредњаци – 24, НС-ДС 9. СПС-ЈС 6. Здрава Србија 3, СДС 2 и ДВЕРИ 1.  Три листе нису прешле цензус, Савез зелених, НАДА и ГГ грађана, Јасно и гласно за Бајину Башту- Владисав Биљић. Питали смо носиоце изборних листа како оцењују резултате избора. Објављујемо приспеле одговоре

Весна Ђурић, СНС:

Весна - Ђурић , СНС

ЗАДОВОЉНИ СМО РЕЗУЛТАТИМА

Српска напредна странка  у Бајиној Башти задовољна је резултатима избора  на локалу, у републици и за председника Србије. Није било лако то остварити јер је било укупно девет листа. Излазност је била велика, око 70 процената. Око 2.700 грађана  више је изашло на гласање него на претходним изборима. Сматрам да смо остварили добар резултат, да су наши суграђани препознали оно што смо радили и указали нам поверење. Трудићемо се да максимално испоштујемо све оно што смо се договорили и планирали. Наша странка освојила је 24 одборничка мандата и имаће већину у будућој Скупштини. Можда ћемо касније разговарати и са другим странкама да уђу у власт.

 Петар Петровић, СПС:

Petar- Petrovic

БИЋЕ ПРОМЕНА У РАДУ

Желимо да се захвалимо свима који су гласали за Социјалистичку партију Србије, нашим активистима и кандидатима за одборнике. Има разлога да будемо задовољни , али и незадовољни. Задовољство је то што смо побољшали резултат за републички парламент, а незадовољство долази из чињенице да смо забележили пад броја гласача за локалну листу. У Скупштини општине имаћемо шест одборника, два мање у односу на претходни сазив тог органа. Очигледно је да морамо мењати неке ствари у раду, морамо бити више у контакту са народом. Направићемо заокрет ка бољем.

 Михајло Марковић, СДС:

MihMarkovic

Откриваћемо злоупотребе владајуће коалиције

Социјалдемократска странка је задовољна оствареним резултатом на локалним изборима. Чињеница да се у локални парламент враћа опозиција, у значајном броју, од велике је важности. Самим тим, досадашња власт неће моћи тек тако да доноси погубне одлуке по грађане, а да за то не сноси никакву одговорност. Сматрам да ће управо деловање СДС-а, заједно са другим опозиционим партијама, допринети да се открију све злоупотребе до сада владајуће коалиције, што ће неминовно довести до смене власти на следећим изборима. Изражавамо дубоко уверење и наду, да после тога више никад нећемо дозволити да се власти докопају овакви људи.

Владисав Биљић, Група грађана „ЈАСНО И ГЛАСНО за Бајину Башту:

Владисав Биљић

Почетак буђења грађанске свести

Једина ванстраначка и грађанска листа на локалним изборима у Бајиној Башти била је Група грађана „ЈАСНО И ГЛАСНО за Бајину Башту – ВЛАДИСАВ  БИЉИЋ“. Своје утиске и став о протеклим изборима изнео нам је оснивач и први на листи ове групе.

„С обзиром на све околности у којима је основана и у којима је предизборне активности водила ова група,  ја сам задовољан резултатом. Остали смо 15-ак гласова „испод црте“, са две групације иза нас, што ипак говори да у нашем граду није још заживела она потребна, не само грађанска свест, него и грађанска храброст. Сигуран сам да је ова група била изложена најдиректнијим атацима локалног СНС-а, кроз уцене и друге механизме које власт пружа, све до оних које кривични закон препознаје и као „трговину утицајем“. То се одигравало кроз цео процес – од сакупљања потписа, до формирања листе, где су нам чланови одустајали „из личних разлога“ а, и по сопственим признањима, због обећања запослења, њима и члановима породица. Везано за потписе, треба рећи и да нам је Изборна комисија одбила 10 потписа за које је недвосмислено утврђено да су пропусте направили оверивачи истих. Но добро, све су то начини политичке борбе, само је спорно што су и с оне стране закона…На терен смо изашли, народ је рекао своје и нека му је са срећом.

Ова група под овим именом ће наставити свој рад и активности, будно ћемо пратити рад позиције а и опозиције у локалном парламенту, те ћемо имати јасан и гласан став о свему битном и неопходном, како за све сфере јавног и друштвеног живота у општини, тако и у припреми за нови изборни циклус, на који се неће дуго чекати. У Бајиној Башти и Србији тек долази време грађанских иницијатива.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest