Клуб пензионера у Бајиној БаштиКлуб пензионера у Бајиној БаштиКлуб пензионера у Бајиној Башти

Удружење пензионера из Бајине Баште  овог пролећа покренуло је акцију на уређењу Клуба пензионера. Послови су планирани по фазама. Прва је већ урађена. Промењен је изглед ентеријера. Шанк је премештен на функционалније место, окречен је целокупан простор, префарбана столарија,  постављене нове светиљке, сређен мокри чвор, На зидовима су окачене  бројне слике које подсећају на људе и догађаје из даље и ближе прошлости Бајине Баште. У уређеном простору Клуба пензионера одржана је и прва активност. Први пут је за Васкрс уприличено такмичење пензионера у туцању васкршњим јајима. Манифестација је изазвала добар интерес па ће убудуће постати традиционална.

Недељко Ракић, председник ОО УП Бајина Башта
Недељко Ракић, председник ОО УП Бајина Башта
Са седнице ИО УП Бајина Башта
Са седнице ИО УП Бајина Башта

– Сада смо упристојили унутрашњи простор Клуба пензионера. Било је за то крајње време. Добили смо пријатан кутак за наше чланове , али и за друге грађане који желе да сврате на дружење и пиће по врло повољним ценама. Договорили смо се са закупцем Клуба да недеља буде намењена  нашим члановима за њихово дружење и активности. Тога дана цене ће бити још ниже. У другој фази планирамо да уредимо башту Клуба пензионера. Имамо леп простор, потребно га је оплеменити. У трећој фази покушаћемо да поставимо надстрешницу над баштом. Удружење је обезбедило око  300 хиљада динара, а Општина ће учествовати са око 700 хиљада динара. Захваљујемо се локалној самоуправи на помоћи- рекао је председник Удружења пензионера Бајина Башта Недељко Ракић на седници Управног одбора одржаној 28. априла.

На истој седници у Извршни одбор кооптиран је Мићо Стаменић, председник Комисије за туризам и друштвене делатности.

Председник Ракић упознао је Извршни одбор са неким од наредних активности. Рекао је да ће делегација традиционално ићи 1. маја да положи цвеће на спомен- обележје у Рачи. Наредног дана следи излет у Београд  где ће бити посећен  Храм Светог Саве и Београд на води. Дружење са Завичајним клубом из Чачка планирано је за 11. мај. У госте побратимском Удружењу пензионера из Братунца ићи ће се 12. маја.

-У плану нам је да одемо на дводневну екскурзију у Требиње од 17-19. маја са посетом Херцег Новом. Намеравамо да у септембру идемо на седмодневни  одмор у приморски град Драч у Албанији – вели Мићо Стаменић.

Текст и фото: М.Андрић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest