Бајина Башта: КАЈАКАШКИ ДРИНСКИ МАРАТОН

Други кајакашки Дрински маратонДруги кајакашки Дрински маратонДруги кајакашки Дрински маратон

У одличној организацији Кајак клуба Дрина из Бајине Баште, 25. септембра одржан је Дрински маратон  на коме је учешће узело 110  такмичара  из 12 кајакашких клубова из Србије, БиХ и  Северне Македоније. Потврђују то и речи најстаријег учесника  Илије Младеновског (72) из Скопља:

-Био сам на много такмичења. Ово је организовано на европском нивоу. Свака част домаћину. Идуће године долазимо са још више људи. Гостопримство и смештај су били беспрекорни. Дрина је прелепа река ,  рођена за кајак на дивљим водама и коришћење СУП даски и рафтинг чамаца.

Учествовало 110 такмичара из три земље
Учествовало 110 такмичара из три земље

У категорији пионира почетника први је Лука Чолић ( КК Дрина), други  Василије  Секулић ( КК Чачак) и Ахмед Пријић ( Завидовићи ). Са осам година Пријић је био је најмлађи кајакаш. Међу млађим пионирима  победио је Бајинобаштанин Андрија Цветановић испред Андреја Апостолова и Луке Велковског из Велеса. У категорији пионира истакли су се Базе Гугинов ( Велес), Матеја Лукић ( Дрина) и  Виктор Деспотовић из истог клуба. Код пионирки прва три места заузеле су Уна Лукић ( Бајина Башта),  Невена Стојановић, њена клупска другарица и Тара Весић из Београда. Међу млађим пиониркама победница је  Софија Миливојевић (КК Дрина). Следе Николина Вуковић и Милица Ристовић из Краљева.У кадетској конкуренцији првак је Богдан Ђурић ( КК Дрина). Уз њега су  Вељко Чолић ( КК Дрина) и Кристијан Лазаров ( Велес). Код кадеткиња  тријумфовала је Сара Ђурђић ( КК Дрина). Следе Ксенија Плазинић ( Београд) и Ања Богдановић ( Краљево). У сениорској женској конкуренцији првак је Јелена Кнежевић ( КК Дрина). Уз њу су  Моника Сухајдова из Београда и Јована Микић из Бајине Баште. Међу сениорима највише успеха имали су Сретен Биљић из Београда, Александар Златарев из Велеса и Невен Клеут из Чачка. Илија Клеут ( Чачак) победник је у мушкој јуниорској конкуренцији. Други је Андрија Живановић из Бајине Баште, трећи  Виктор Глишић из Београда. Међу ветеранима прво место заузео је Трајко Ангеловски из Скопља, други је  његов суграђанин  Ивица Крстик, као и трећи Илија Младеновски.

У рафтингу  прво место су заузеле Аласке колибе ( Бајина Башта),  друго Обреновац ( Бајина Башта) и треће Дар Смедерево. У СУПУ, вожња на дасци,  победник је Урош Павловић из Шапца,  Жика Станојловић и  Милоје Јовановић (Бајина Башта).

Главни судија биоје Зоран Новаковић , судија на старту Лала Новаковић и судија на циљу Милутин Лукић.

М.Андрић

ГУЛАШ НА ЦИЉУ

-Најмлађи кајакаши и кајакашице имали су кружну трку код Кућице на Дрини. Остали су морали савладати  Дрину до уливања речице Рогачице у њу. На циљу у Рогачици, удаљеном 10 километара, организовали смо заједнички ручак за учеснике 2. Дринског маратона. Ту смо поделили медаље и пехаре. Овогодишња манифестација имала је дупло више учесника. Очекујемо да ће идуће година та цифра бити знатно премашена. Морам да се захвалим  нашем  Милутину Лукићу, члану Управног одбора Кајакашког савеза Србије , и свима који су нам помогли. Посебно смо задовољни што је са нама био легенда клуба Милан Мандић –каже Рајко Миливојевић, председник КК Дрина.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest