3. седница Привременог органа општине Бајина Башта – СТУДИЈА ИЗВОДЉИВОСТИ ЗА ГОНДОЛУ НА ТАРИ

На Трећој седници  Привременог органа општине Бајина Башта усвојени су записници са 1. и 2.седнице. На 1. седници донет је Пословник о раду  Привременог органа  општине Бајина Башта, више решења и одлука. На основу тога  4. фебруара 2022. године престао је мандат одборницима Скупштине општине  сазива 2020-2024. година . Мандати су престали председници општине Бајина Башта Весни Ђурић, заменику председника Радомиру Филиповићу, председнику Скупштине општине Младену Лукићу, заменику Радовану Кремићу ,секретару  СО Радини Рајаковић, њеној заменици Јелени Филиповић, помоћницима председника општине Миленку Ордагићу и Петру Петровићу, Општинском већу, Административно-мандатском имунитетском одбору, Нормативном одбору због распуштања Скупштине општине .

ПРЕДСЕДНИЦА ПРИВРЕМЕНОГ ОРГАНА ВЕСНА ЂУРИЋ
ПРЕДСЕДНИЦА ПРИВРЕМЕНОГ ОРГАНА ВЕСНА ЂУРИЋ

Привремени орган дао је сагласност на Годишњи програм пословања  Туристичке организације  регије Западна Србија за 2022. годину. Програмом је предвиђено да се реконструише Видиковац “ Капија Подриња“ и да ТО „ Дрина-Тара“ добије бицикле  на електрични погон које ће користити туристи. Председница привременог органа Весна Ђурић заложила се за градњу гондоле која би повезивала Тару са језером Перућац. Најавила је прављење Студије изводљивости и помоћ Републике Србије. На 3. седници Привременог органа  разрешен је чланства у Управном одбору  Установе Култура  Иван Марковић и именован Владимир Матић. Дата је сагласност  Предшколској установи Невен за пријем три радника у стални радни однос. Реч је о радницима који десетак година раде на одређено време. Средства су обезбеђена са републичког нивоа. Основној школи „ Свети Сава“ одобрено је коришћење Градске хале за потребе  физичког васпитања.

ПРИВРЕМЕНИ ОРГАН

Влада Републике Србије решењем од 3. фебруара 2022.године  именовала је Весну Ђури за председника Привременог органа општине Бајина Башта  почев од 5. фебруара па до конституисања  Скупштине општине Бајина Башта и избора  извршних органа након  спроведених избора у складу са законом. За чланове тог органа Влада Републике Србије именовала  је Миленка Ордагића, Петра Петровића. Они ће се налазити на сталном раду  у општини Бајина Башта.  Чланови Младен Лукић  и Славица Богдановић Аџић  неће бити на сталном раду у Општини Бајина Башта, али имају право на на месечну новчану накнаду према законским одредбама. Привремени орган за секретара именовао је Радину Рајаковић  .

ИЗБОРНА КОМИСИЈА

Привремени орган општине, на својој другој седници, разрешио је  Општинску изборну комисију и формирао нову. У њој су: Велимирка Јокић, председник, заменик Славица Бјелаковић и чланови Жељко Александрић, Весна Јевтић, Ивана Ђокић  Милан Стаменић, Драгана Јовановић, Данијела Радосављевић. Њихови заменици су  Иван Марковић,  Александар Вукајловић, Драган Ђуровић, Владимир Лазаревић,  Дарко Миливојевић,  Милош Лекић. Секретар Комисије је Јелена Филиповић,а заменик Александра Ковачки.

ТРИ ПЛАТЕ РАДОМИРУ ФИЛИПОВИЋУ

Досадашњи заменик председника општине Бајина Башта  Радомир Филиповић  поднео је захтев  за утврђивање права  на накнаду плате  по престанку функције. Секретар Привременог органа Радина Рајаковић образложила је Филиповићев захтев након чега је Привремени орган  општине Бајина Башта донео решење да му се призна право на тромесечну накнаду плате  коју је имао у  време престанка функције.

Текст и фото:.Андрић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest