19.седница Општинског већа: Добро пуњење буџета

ByББ ГЛАС

19. септембар 2023.
19. седница ОВ19. седница ОВ19. седница ОВ

На 19. седници Општинског већа, одржаној 19. септембра, усвојен је Извештај о извршењу буџета општине Бајина Башта за период јануар-јун 2023. године  који је поднела Сандра Новаковић. Истакла је, од планираних милијарду и 484 милиона динара,  буџет је попуњен са 815,67 милиона динара,  што у процентима износи 55 посто. У истом периоду утрошено је 553 милиона динара, у процентима  – 37 посто. Расход је мањи јер ће на наплату стићи део трошкова по разним основама из првих шест месеци у другој половини године.

Уз присуство представника ЈКП Дубоко Ужице, усвојен је Извештај о степену усклађености планираних и реализованих активности из Програма пословања тог предузећа за првих шест месеци 2023. -Имамо проблема са одвозом отпада иако све новчане обавезе према ЈКП Дубоко измирујемо на време. Готово свакодневно интервенишемо, често и преко Града Ужица, да нам отпад одвозе по планираној динамици. Молим вас да ваше обавезе извршавате на време – истакла је председница општине Бајина Башта Весна Ђурић.В. Ђурић, 19. седница Општинског већа

На овој седници разматран је нацрт Одлуке о усвајању Оперативног плана за одбрану од поплава за воде другог реда на територији општине у 2023. У воде другог реда спадају сви водотоци, осим Дрине и Пилице. За основне радове општина је обезбедила 2,4 милиона динара.

Веће је разматрало и усвојило предлог Одлуке о оснивању Канцеларије за младе општине Бајина Башта. Прихватило је и предлоге за прерасподелу одобрених средстава ФК Слога, КК Дрина и Спортском савезу. Није прихваћена тражња за новим средствима АСК Рид спорт. Обећана је солидарна помоћ Удружењу пензионера и помоћ у санацији крова на згради у којој су смештене њихове просторије преко конкурса за енергетску ефикасност.

Текст и фото: М.Андрић

НОВИ ПРОСТОР ЗА БИБЛИОТЕКУ

Веће је донело одлуку да се Народној библиотеци „ Милош Требињац“ без накнаде уступи простор од 102 квадратна метра. Он се налази у истој згради. Реч је о седам досадашњих канцеларија. Ово решење ће много значити библиотеци за смештај књига и њихово коришћење. Већници су дали сагласност на Решење о расписивању конкурса за именовање директора Народне библиотеке „ Милош Требињац“.

РАЗРЕШЕЊА И ИМЕНОВАЊА

На лични захтев разрешен је дужности члана и председника Управног одбора у Установи Култура Дарко Миливојевић.На то место именован је за вршиоца дужности, најдуже на годину дана. Милан Стаменић. Дужности члана Школског одбора у ОШ“ Рајак Павићевић“ разрешени су Бојан Симић и Дејан Деспотовић, а именовани су на њихово место Ведран Марковић и Јелена Даниловић Јеремић.

ТРАНСФЕР СТАНИЦА И ГРОБЉЕ

Главни општински урбаниста Милош Јелисавчић, у име комисије, информисао је Општинско веће о пословима око локације за трансфер станицу за отпад и одређивање нових локација за градско гробље.- Обишли смо шест потенцијалних локација за смештај трансфер станице за отпад. Ускоро ће се обавити разговори са власницима парцела како бидошли до решења. Обишли смо и пет локација за гробље. Готово је извесно да ће се ићи на проширење гробља у Вишесави и постојећег градског гробља у Лугу- каже Милош Јелисавчић. Председница општине Весна Ђурић инсистирала је да се послови око трансфер станице и гробља убрзају и изнађе решење.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest